Miss Suomeksi kruunattu Paula Joukanen haluaa uudistaa missin imagoa – "Voi rakastaa glitteriä, mutta samalla kouluttautua"

Paula Joukanen on uusi Miss Suomi 8:43
Teininä anoreksian sairastanut uusi Miss Suomi Paula Joukanen vierasti mallibisnestä: "Se oli aika toksinen ilmapiiri olla"

Miss Suomeksi myöhään eilen kruunattu Paula Joukanen haluaa uudistaa missin imagoa. Hän korostaa sitä, että ihminen voi esimerkiksi opiskella tai urheilla tavoitteellisesti, vaikka ”rakastaakin gitteriä”.

Miss Suomi 2023 Paula Joukanen, 22, asuu Espoossa, opiskele oikeustiedettä ja työskentelee juristiharjoittelijana rakennuskonsulttiyrityksessä.

Lisäksi hän on pelannut tennistä SM-tasolla. Hänet nimettiin 25 parhaan tennispelaajan joukkoon Euroopassa vain 15-vuotiaana.

Hän on tehnyt töitä myös mallina.

Joukanen haluaa missinä koristaa sitä, että missi ei ole pelkää ulkokuori.

– Me kaikki kisan semifinalistit olimme koulutettuja, me haluamme vaikuttaa jättää jäljen maapallolle muutoinkin kuin pelkän ulkoisen kuoren avulla. Joukanen sanoo MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

– Haluan näyttää vahvasti nuorille, että voi laittautua, olla naisellinen, rakastaa glitteriä, meikkejä, mutta samalla voi kouluttautua tai olla vaikkapa urheilullisesti lahjakas.

Lue myös:

    Uusimmat