Kaksikymmentä sitten Suomen kauneimmaksi kruunattu Jonna Ziprus: "Suomi on aina tarvinnut missejä"

Kruunustaan luopuva Miss Suomi Michaela Söderholm aloitti media-alan opinnot 3:52

20 vuotta sitten Miss Suomeksi kruunattu Jonna Ziprus kertoo misseyden muuttuneen paljon vuosien aikana. 

VIDEO: Kruunustaan luopuva Miss Suomi Michaela Söderholm kertoo uudesta aluevaltauksestaan

Miss Suomi 2018 kruunataan lauantaina 29. syyskuuta Billnäsin ruukilla. Kaksikymmentä vuotta sitten, vuonna 1998 Suomen kauneimmaksi naiseksi julistettiin Jonna Ziprus.

Nykyään Ziprus työskentelee sairaanhoitajana ja on kahden jalkapalloa ahkerasti pelaavan pojan äiti. Hän kertoo olleensa otettu siitä, että häntä pyydettiin tänä vuonna Miss Suomi -finaalin tuomaristoon. 

– Tämä on tavallaan nyt nelikymppisenä sellainen välitilinpäätös. Nyt miettii mitä kaikkea on takana, miten tästä eteenpäin ja mitä kaikkea misseyskin toi elämään ja millaista elämä olisi ollut ilman sitä, jos ei olisi osallistunut. 

Ziprus kertoo seuranneensa aktiivisesti missimaailmaa viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Varsinkin Miss Universum -kilpailuiden lähestyessä hän ja vuoden 1996 Miss Suomi Lola Odusoga pitävät omat arviointituokionsa kokelaista. 

Zipruksen mukaan missimaailma on muuttunut erittäin paljon viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana erityisesti sosiaalisen median ansiosta. 

– Some ja itsensä promoaminen on tullut tosi merkittävään rooliin. Eihän tuollaista mitään ollut aikoinaan. 

Naisen mukaan missi on ennen kaikkea esikuva. Jotta nainen voi olla kaunis ulkoisesti ja hehkua, on myös sisäisen hyvinvoinnin oltava kunnossa. 

– Toivoisin, että niille tytöille jotka ihailevat missejä, se toisi terveellisiä elämäntapoja: liikuntaa ja ravintoon sekä hyviin yöuniin keskittymistä. Toivon, että missi on terveellisyyden esikuva myös. 

– Mielestäni Suomi on aina tarvinnut missejä. Se on klassinen instituutio. 

Lue myös:

    Uusimmat