Miro Heiskasen huikea temppu sai NHL-tähden haukkomaan henkeä – "Hitonmoinen pelaaja"

NHL:n pudotuspeleissä suomalaispuolustaja Miro Heiskanen väläytteli jälleen osaamistaan, kun hänen edustama Dallas Stars ja St. Louis Blues ottivat kolmannen kerran yhteen. Blues vei läntisen konferenssin välieräsarjan kolmannen pelin nimiinsä lukemin 4-3.

Heiskanen teki makean alustuksen 3-3-tasoitusmaaliin. Tilanteessa Heiskanen pysäytti ensin Bluesin hyökkäyksen. Sen jälkeen 19-vuotias suomalaispuolustaja piti päänsä kylmänä noustessaan vauhdilla mukaan hyökkäykseen. Tämän jälkeen Heiskanen antoi huiman syötön Starsin tähtipelaaja Tyler Seguinille, jolla oli helppo työ lyödä kiekko maaliin.

Pelin jälkeen Seguin ihasteli Heiskasen otteita. Kanadalaissentteri harmitteli aiempaa tapausta, jossa suomalaispuolustaja oli päässyt yllättämään hänet.

– Ensimmäisellä kerralla en nähnyt hänen oivallusta. Minun pitäisi kuitenkin odottaa noita, koska hän tekee tuollaisia (kovia suorituksia) joka pelissä.

– Hitonmoinen pelaaja! Seguin ylistää joukkuetoveriaan Heiskasta.

Heiskanen on tehnyt pudotuspeleissä ison vaikutuksen kypsillä otteillaan.

Viime yön kolmannessa koitoksessa Blues otti voiton loppuhetken ratkaisumaalilla. Pat Maroon iski 4-3-voittomaalin kolmannen erän toiseksi viimeisellä minuutilla.

Blues johtaa sarjaa voitoin 2-1. Seuraava kamppailu on ohjelmassa torstain vastaisena yönä Dallasissa.