Huikeaa, Miro Heiskanen! Dallasin ykköstähtenä loistanut suomalainen nousi nimekkääseen joukkoon NHL-historiankirjoissa

3:36
Katso Miro Heiskasen maalit! Perjantaiaamun Tulosruutu kertasi yön NHL-kierroksen tapahtumat.

Puolustaja Miro Heiskanen otti ohjat käsiinsä Dallasin ja Calgaryn toisessa kohtaamisessa NHL:n pudotuspeleissä. Kaksi maalia iskenyt Heiskanen nousi NHL-historian neljänneksi nuorimmaksi pelaajaksi, joka on onnistunut tekemään vähintään kaksi maalia pudotuspeliottelussa.

Miro Heiskanen säkenöi Dallas Starsin ykköstähtenä, kun joukkue tasoitti ottelusarjan Calgary Flamesia vastaan NHL:n pudotuspeleissä.

Heiskanen iski joukkueensa 2-1- ja 3-1-maalit Dallasin 5-4-voitossa.

Ensimmäinen osuma oli mainio osoitus suomalaisen luistelutaidosta ja pelinluvusta. Heiskanen polki omasta päästä saakka hyökkäyksen kärkeen, sai kiekon ja pääsi nokikkain Cam Talbotin kanssa ja upotti terävän rannelaukauksen verkkoon.

Toinen maali oli onnekkaampi. Heiskanen kuljetti kiekon ensin hyökkäysalueelle. Tovin kuluttua kiekko ajautui jälleen suomalaiselle, joka lähetti välittömästi laukauksen kohti Flames-maalia. Talbot ei onnistunut pysäyttämään etukulmasta sisään uponnutta kiekkoa.

Voit katsoa Heiskasen maalit jutun pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Heiskanen nousi kahdella maalillaan nimekkääseen joukkoon. NHL:n mukaan suomalaisesta tuli 21 vuoden ja 26 päivän iässä NHL:n historian neljänneksi nuorin pelaaja, joka onnistuu tekemään pudotuspeliottelussa vähintään kaksi maalia.

Ylivoimaisena ykkösenä listalla on legendaarinen Phil Housley, joka teki tempun 19 vuoden ja 44 päivän iässä vuonna 1983. Heiskasen edellä ovat myös Red Kelly ja Sergei Gontshar.

Itse ottelusta kehkeytyi lopulta todellinen trilleri. Dallas ehti nousta jo 4-2-johtoon, mutta Calgary kiri tasoihin kahdella kolmannen erän maalilla.

Ottelun ratkaisu nähtiin vain 40 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Jamie Oleksiak kuittasi voiton Dallasille. Ottelusarja jatkuu tilanteesta 1-1.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja