Kaapo Kakko katkaisi kuivan jaksonsa ryminällä

Jääkiekon NHL:ssä New York Rangers voitti Columbus Blue Jacketsin 3–1 vieraissa. Rangersin ykkösnimiin lukeutui Kaapo Kakko, joka syötti joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia.

Kakko alusti ensin ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejadin 1–0-maalin taidokkaasti (video alla) ja avauserän viimeisellä minuutilla suomalainen syötti ylivoimalla Barclay Goodrow'n tekemän 2–0-osuman.

Kakko katkaisi samalla viiden ottelun tehottoman putkensa. Nyt kauden lukema ovat 45 ottelusta 9+11.

Columbuksen suomalaisista Patrik Laine jäi pisteittä. Hiljattain isäksi tullut maalivahti Joonas Korpisalo ei ollut kokoonpanossa.

Artturi Lehkonen aloitti Coloradon maalijuhlat

Colorado Avalanche voitti Detroit Red Wingsin 6–3. Colorado johti ottelua toisessa erässä jo 5–0, kunnes Detroit onnistui tekemään ottelussa ensimmäisen maalinsa.

Coloradon suomalaispelaajista tällä kertaa vain Artturi Lehkonen pääsi tehopisteillle, kun toisen polven kiekkoilija teki Coloradon 1–0-maalin.

Detroitin maalivahti Ville Husso vaihdettiin maalilta toisen erän jälkeen, ja suomalainen seurasi päätöserän vaihtopenkin puolelta.

Dallasin Kivirannalle kauden kuudes maali

Dallas Stars haki 4–0-voiton kasinokaupunki Las Vegasista. Joukkueen ykkösnimiä olivat kaksi maalia alustanut Ty Dellandrea sekä nollapelin torjunut maalivahti Jake Oettinger.

Dallasin suomalaispelaajista tehopisteille pääsivät hyökkääjä Joel Kiviranta ja puolustaja Miro Heiskanen. Kiviranta teki Dallasin 2–0-maalin, joka on vuoden 2019 maailmanmestarille kauden kuudes.

Kivirannan maalin syötti Heiskanen, jolle syöttöpiste on kauden 27:s. Heiskanen oli jälleen Dallasin peliaikakuningas kellottamalla jääaikaa lähes 25 minuuttia.

Dallasin suomalaisviisikosta hyökkääjä Roope Hintz oli yhä sivussa ylävartalovamman vuoksi. Tehot 19+25 tällä kaudella kerännyt Hintz on ollut sivussa nyt neljä peräkkäistä ottelua.