Mainos

"Minua saa pojitella" – Suomen nuorin kunnanjohtaja on tuttu myös Haluatko miljonääriksi -ohjelmasta

2:21

Suomen nuorin kunnanjohtaja Mathias Hilden ei ota paineita iästään. 24-vuotiaana Puumalan kunnan johtoon valittu Hilden kertoo, että häntä on moneen kertaan pojiteltu, mutta se ei ole loukannut häntä.

Mathias Hilden on toiminut Etelä-Savon maakunnassa sijaitsevan Puumalan kunnan luotsina viisi vuotta. Hänet valittiin Puumalan johtoon vain 24-vuotiaana.

– Enpä tiedä, mikä heikko hetki silloin elämässäni oli, mutta tietysti oma koulutustausta aikanaan asiaan vaikutti. Opiskelin kunnallistaloutta Tampereen yliopistossa, Hilden perustelee nuorelle miehelle erikoista ammatinvalintaa Radio Novan aamulähetyksessä.

Hilden sanoo, että ikä ei ole ollut ennen eikä ole hänelle nytkään ongelma. Hän ei myöskään ota paineita mahdollisista rooliodotuksista.

– Minua on pojilteltu ja saa pojitella vieläkin. En ota siitä stressiä. Kannukset on hankittava muilla keinoilla.

"Tullessani tilanne oli aika värikäs"

Hildenin mukaan hän ei ole myöskään joutunut ikänsä takia tavallista alttiimmaksi erilaisten ”neuvonantajien” vaikutusyrityksille.

– Puumalan johtoon tullessani tilanne oli täällä aika värikäs. Silloin keskusteltiin paljon kuntaliitoksesta, ja se oli poliittisesti herkkää aikaa. Mutta ei kuitenkaan hirveän paljon ole tullut sellaista (neuvomista).

Hilden sanopo kuitenkin osaavansa arvostaa kokemusta.

– Toki satunnaisesti vieläkin joku varmasti ajattelee, että kun olen näin nuori kaveri eikä minulla ole paljon kokemusta, en ymmärrä mistään mitään. Ja tietysti kaikki vanha kokemus ja muu sellainen on aina arvokasta, ja muiden ihmisten kokemus pitää osata hyödyntää.

– Toisaalta pitää katsoa aika ennakkoluulottomasti uusin silmin näitä asioita. Kyllä tämä kunnallishallintokin on omalla tavalla jämähtänyt vanhoille juurilleen, Hilden toteaa.

Hildenin mukaan Puumalan tilanne on tällä hetkellä vakaa.

– Meillä on itse asiassa kohtuullisen hyvä tilanne taloudellisesti tällä hetkellä. Olemme ensi vuonna jopa alentamassa veroprosenttiakin. Iso sote-uudistus pistää toki kaiken sitten ihan uusiin puihin.

Hilden on myös tv:stä tuttu

Mathias Hilden on muutoinkin kuin iältään poikkeuksellinen kunnanjohtaja.

Valtakunnalliseen tunnettuuteen hän tuli nimittäin television tietokilpailusta. Puumalalaiset jännittivät tammikuussa paikallisessa ravintolassa, miten Hildenin käy Haluatko miljonääriksi -kisassa. Hilden kuittasi kisassa 7000 euroa jätettyään vastaamatta 10 000 euron kysymykseen.

Nyt puumalalaiset voivat osallistua Hildenin itsensä vetämään pubi-visaan paikallisessa Ravintola Virrassa.

– Olen varsin usein totta kai, paikkakunnan hengessäkin, mukana menossa siinä missä kuka tahansa muu. En itse koe niin, että minun täytyy vetää jotain erityistä roolia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.