Minttu Kaulasen juustoinen ruokavalio saa lääkäriltä täystyrmäyksen: "Haluat siis oikein kunnolla suonet tukkoon"

1:08

Minttu Kaulanen pitää rasvaisista juustoista vaarallisen paljon.

Videolla Sampo Kaulanen kommentoi Minttu-vaimonsa herkuttelua.

Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistuva kyläkauppias Sampo Kaulasen vaimo Michele “Minttu” Murphy-Kaulanen kaipaa muutosta elintapoihinsa. Hänen painonsa on noussut 10 vuoden aikana 20 kiloa, ja nyt vaaka näyttää 95 kiloa.

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka saapuu tarkistamaan, mitä Mintun jääkaapista löytyy. Hän huomaa välittömästi, mikä on Mintun suurin pahe.

– Ensimmäisenä pisti silmään juuston määrä. Tuli sellainen vaikutelma, että Minttu on oikea pupeltaja, Laukka kommentoi.

Laukka löytää jääkaapista neljä erilaista, toinen toistaan rasvaisempaa juustopakettia. Hän ei ilahdu, kun Minttu kertoo syövänsä Aurajuustoa Tuc-suolakeksien kanssa.

– Haluat siis oikein kunnolla suonet tukkoon. Mikä on tavoitteesi, ennen kuin täytät 50 vai? Tätä menoa niin tulee tapahtumaan, Laukka tylyttää.

Laukka toteaa, ettei Minttu nykyisillä elintavoillaan tule elämään pitkään. Minttu on saamistaan uutisista järkyttyneen oloinen, mutta ei yllättynyt.

– Tietoisesti ei mikään yllättänyt. Enimmäkseen tuli sellainen fiilis, että olen 12-vuotias ja äiti läksyttää, että karkkipäivä on kerran viikossa.

Mintun juustoaddiktion vakavuus konkretisoituu, kun hän näkee edessään kaiken viikon aikana syömänsä ruoan. Ruokapäiväkirjan mukaan hän on syönyt juustosiivuja, juustoraastetta, juustokastiketta, valkohomejuustoa, racolette-juustoa, halloum-juustoaterian ja vuohenjuustosalaatin.

Mintun mukaan järkyttävintä oli huomata terveellisen ruoan puute.

– Kuvittelin syöväni kasviksia, mutta en syö niitä ollenkaan, hän ihmettelee.

Olet mitä syöt AVAlla keskiviikkoisin klo 21.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja