Minnan järkyttävä kertomus: Näin ex-mieheni piinaa minua

Päivätyötään yläkoulussa tekevä Minna* ei ole nähnyt omia lapsiaan kuukausiin. Ex-mies ei ole tyytynyt äidin ja lasten erottamiseen: hän piinaa Minnaa tehtailemalla tästä rikosilmoituksia. Pelon keskellä elävä Minna on ostanut jopa yksityistä turvapalvelua saadakseen itselleen alibin.

Minnan aviomies Arto* alkoi käyttäytyä väkivaltaisesti pariskunnan ensimmäisen lapsen synnyttyä.

– Arto jäi työttömäksi, ja hänelle kasaantui paineita. Ajattelin lähteväni pois suhteesta, kun väkivaltaa alkoi ilmetä, mutta sitten huomasin odottavani toista lasta. Arto vakuutti minut siitä, etten pärjäisi yksin kahden lapsen kanssa.

Lapsetkaan eivät säästyneet

Arto alkoi pahoinpidellä Minnaa yhä pahemmin. Pariskunnan kesäasunnolla hän lukitsi vaimonsa kellariin, ettei tämä pääsisi lääkäriin näyttämään mustelmiaan.

Kun pariskunnan esikoinen oli päiväkoti-ikäinen, Arto kävi käsiksi myös lapseen.

– Pahoinpitelyn jälkeen hän soitti päiväkotiin ja väitti, että poika oli sairaana. Minulle hän sanoi, että mikäli veisin pojan lääkäriin, hän väittäisi minun pahoinpidelleen poikaani. Hän uskotteli minulle, ettei kukaan uskoisi hänestä pahaa, olihan hän rauhallinen luonne, ja minä taas temperamenttinen.

– En uskaltanut mennä poliisin puheille, mutta sanoin Artolle, että mikäli tämä vielä kerrankin koskisi lapsiin tai lasten nähden minuun, ottaisin eron.

Joitakin kuukausia Arto piti lupauksensa. Pahoinpitelyjä tapahtui vain lasten ollessa jo nukkumassa.

– Yritimme elää lasten kanssa mahdollisimman hiljaista elämää, ettei Arto ärsyyntyisi. Kun Arto tuli töistä kotiin, me lähdimme uimahalliin. Tulimme kotiin vasta nukkumaanmenoaikaan.

Ero ja rikosilmoitus

Pian tilanne kärjistyi. Arto kävi jälleen käsiksi Minnaan.

– Huusin lapsille, että heidän pitää juosta pakoon, mutta Arto raahasi lapset sisälle. Tyttöni sai jalkoihinsa mustelmia ja ruhjeita, kun Arto veti hänet betoniportaita pitkin sisään. Lopulta 8-vuotias poikani oli pissat housuissa juossut naapuriin. Hän sai naapurin tulemaan paikalle ja pysäyttämään pahoinpitelyn.

Tapauksen jälkeen poliisit ohjasivat Minnan terveyskeskukseen. Terveyskeskuksesta poliisit veivät hänet ja lapset turvakotiin. Minna teki rikosilmoituksen ja haki avioeroa.

Arto tuomittiin kahdesta vakavasta ruumiinvamman tuottamisesta, mutta koska tuomio annettiin kansliapäätöksenä vasta myöhemmin, siitä ei ollut näyttöä vielä lasten huoltajuusoikeudenkäynnissä. Niinpä Minnan järkytykseksi lasten huoltajuus määrättiin Artolle. Minnalle määrättiin valvotut tapaamiset lapsiin.

Oikeus ei toteudu

Erosta on aikaa nyt useampi vuosi. Minnan tapaamisoikeus lapsiin ei ole toteutunut kuten pitäisi.

– Arto on peruuttanut tapaamisia lyhyellä varoitusajalla tai ei ole tuonut lapsia paikalle ollenkaan. En ole tavannut lapsiani viime talvena loppuneen yli kahdeksan kuukauden huostaanoton jälkeen. Minulla ei ole heidän yhteystietojaan, enkä tiedä varmasti missä he asuvat.

Äidin ja lasten erottamisen lisäksi Arto on yrittänyt pilata Minnan elämän muillakin tavoilla. Hän on tehtaillut Minnasta kymmeniä perättömiä rikosilmoituksia.

– Arto on väittänyt minun yrittäneen myrkyttää hänet. Lisäksi on syyttänyt minua autonrenkaiden puhkomisesta. Pelkään, että minut vielä tuomitaan jostain, mitä en ole tehnyt.

Päivätyönsä lisäksi Minna tekee kahta muutakin työtä. Näin hän varmistaa, että työpaikkojen valvontakamerat ja työkaverit voivat antaa hänelle tarvittaessa alibin.

– Olen myös ostanut yksityistä turvapalvelua saadakseni todistajan Arton rikosilmoituksia vastaan. Tämä on henkisesti hyvin raskas ja kauhea tilanne.

*) nimet muutettu

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja