Minna Haapkylä näpisti ruokakaupasta, osti lohta väärällä hintalapulla ja aiheutti vahinkoa kiinniottotilassa – näyttelijä MTV:lle: "Iso väärinkäsitys"

Minna Haapkylä kommentoi tapausta vähäsanaisesti.

Näyttelijä Minna Haapkylä on tuomittu päiväsakkoihin näpistyksestä, lievästä petoksesta ja lievästä vahingonteosta. Syyttäjälaitoksen 24. huhtikuuta vahvistaman rangaistusmääräyksen mukaan Haapkylä syyllistyi rikoksiin kauppakeskus Mall of Triplan Prismassa huhtikuun alussa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Rangaistusmääräyksen mukaan Haapkylä meni Triplan Prismaan, jossa hän otti tuotteita ostoskärryyn ja meni itsepalvelukassalle. Hän jätti useita tuotteita rekisteröimättä, jonka jälkeen hän pakkasi maksamattomat tuotteet muiden ostosten kanssa kassiinsa ja poistui kassalinjojen ohi. Rangaistusmääräyksen mukaan Haapkylä otettiin kiinni kassalinjojen jälkeen.

Anastettujen tuotteiden yhteenlaskettu arvo oli 58,82 euroa. 

Rangaistusmääräyksestä käy ilmi, että Haapkylä otti samalla kauppareissulla kaupasta lohifileen ja liimasi sen viivakoodin päälle edullisemman myyntitarran. Hän maksoi lohifileen itsepalvelukassalla väärällä viivakoodilla, jolloin tuotteesta tuli todellista edullisempi.

Petoksen rikoshyödyn arvo oli 30,17 euroa.

Näyttelijän saama tuomio lievästä vahingonteosta liittyy niin ikään samaan Prismassa tapahtuneeseen välikohtaukseen. Vartijoiden otettua Haapkylän kiinni hänet siirrettiin Triplan kiinniottotilaan odottamaan poliisin saapumista. Rangaistusmääräyksessä kerrotaan, että Haapkylä oli vetänyt kiinniottotilassa sijaitsevaa ryöstöpainiketta kaksi kertaa ja tämän jälkeen repäissyt ryöstöpainikkeen irti seinästä.

Haapkylälle määrättiin 14 päiväsakkoa, joista kertyy hänen tuloillaan maksettavaa 784 euroa.

Väärinkäsitys

Haapkylä kommentoi Iltalehdelle, että tapahtuneessa on kyseessä väärinkäsitys, ja että hänellä oli tilanteessa paniikkikohtaus. Hän kertoi lehdelle muun muassa yrittäneensä hakea pikakassan vartijalta apua ja sanoi, että vartija kieltäytyi auttamasta häntä. Haapkylän mukaan hänellä ja vartijalla oli kielimuuri. Haapkylän Iltalehdelle antaman lausunnon mukaan tilanne päättyi siihen, että hän maksoi kaikki ostoksensa.

MTV tavoitti Haapkylän puhelimitse torstaina 24. huhtikuuta. Näyttelijä kieltäytyi kommentoimasta asiaa enempää ja sanoi, että hänen mielestään tapahtuneesta on kerrottu julkisuudessa virheellisesti.

– Siellä on iso väärinkäsitys, hän totesi.

Hän ei kertonut tarkemmin, millaisesta väärinkäsityksestä on kyse.

Lue myös:

    Uusimmat