Minkä ikäisen lapsen voi jättää yksin kotiin? Tämä taulukko antaa osviittaa

Turvallisuuden vuoksi kotona yksin olevan lapsen tulisi muistaa osoitteensa ja puhelinnumeronsa, sekä tietää, miten asunnon ovet ja mahdollisesti ikkunat lukitaan.

Minkä ikäisen lapsen jättäisit yksin kotiin?

Amerikassa jotkut osavaltiot ratkaisevat ongelman ikärajoilla: Illinoisissa 14-vuotias saa viettää aikaa yksin kotona, Marylandissa puolestaan jo 8-vuotias. Nyt Mique-niminen bloggaaja on julkaissut taulukon, jossa lapsen ikä kertoo, voiko hänet jättää yksin kotiin, kertoo Simplemost.com-sivusto.

Mique keräsi taulukkoonsa tietoa useilta sivustoilta, ja kävi jopa poliisin puheilla kotiosavaltiossaan Kaliforniassa. Oletko samaa mieltä taulukon kanssa?

Tältä taulukko näyttää!

IkäYksinoloaika
7 ja alle
Ei tulisi jättää yksin
8–10
Voi jättää yksin vain 1,5 tunniksi valoisaan aikaan tai alkuillasta
11–12
Voi olla yksin jopa kolme tuntia, mutta ei myöhään illalla
13–15
Voi olla kotona ilman valvontaa, mutta ei yön yli
16–17
Voi olla kotona ilman valvontaa, lapsesta riippuen jopa kaksi yötä

Mique huomauttaa, että turvallisuuden vuoksi lapsen tulisi muistaa osoitteensa ja puhelinnumeronsa, sekä tietää, miten asunnon ovet ja mahdollisesti ikkunat lukitaan. Hänelle tulee jättää lista numeroista, joihin voi hädän hetkellä soittaa.

Naapurille voi kertoa, että lapsi on kotona yksin; lisäksi vanhemman tulee soittaa lapselle yksinoloaikana, mahdollisesti useita kertoja. Lapsen kanssa on hyvä käydä läpi, mikä kotona yksin ollessa on sopivaa käytöstä, mikä taas ei.

Lasten yksilölliset erot tulee ottaa huomioon yksinoloaikoja suunniteltaessa! Jokainen vanhempi tuntee oman lapsensa parhaiten ja tietää, mihin tämä pystyy.

***

7:36

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja