Mainos

Ministerin turvallisuudesta uhka-arvio – Räsänen ei koe oloaan uhatuksi

14:07

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) turvallisuudesta on tehty uhka-arvio.

Valtioneuvoston turvallisuusjohtajan Timo Härkösen mukaan uhka-arvio tehtiin sen jälkeen, kun sisäministerin lausunnot vakaumuksen ja lain ristiriidasta herättivät kohun.

Turvallisuusjohtaja Härkönen ei suostu kertomaan, onko ministerin turvallisuutta turvattu tiukemmin uhka-arvion perusteella.

– Yleisellä tasolla voin todeta sen, että kaikki uhkaukset ja kaikki konkreettiset turvallisuuteen vaikuttavat teot vaikuttavat ainakin sillä tavalla että uhka-arviota pitää täsmentää ja tarkentaa, Härkönen kertoi MTV3:lle.

Räsänen kertoi eilen Ylen A-studiossa, että hänen kotiinsa on tehty ilkivaltaa. Hän tarkensi Ilta-Sanomille, että oveen ja seiniin oli viskottu kananmunia. Räsänen kertoi tänään MTV3:lle, ettei hän kuitenkaan koe olevansa uhattuna.

– Koen turvallisuuteni olevan ihan hyvällä tasolla, eli pidän tätä mauttomana ja epäasiallisena mielenilmauksena, mutta en ole sitä pelästynyt enkä koe turvallisuuttani uhatuksi.

Nettiuhkailu kasvussa

Ministereihin kohdistuvat uhkailut eivät nettikirjoittelua lukuun ottamatta ole lisääntyneet, kerrotaan suojelupoliisista. Ylitarkastaja Tuomas Portaankorvan mukaan turvatoimia poliitikkojen ympärillä ei ole yleisesti kiristetty, vaan uhkailujen ja muiden vaaratilanteiden vakavuus arvioidaan tapauskohtaisesti valtioneuvoston kanslian kanssa.

– Ei Suomessa näillä näkymin olla vielä menossa siihen suuntaan, että julkisuuden henkilöt eivät uskaltaisi liikkua ulkona, Portaankorva toteaa.

Ministereitä ja heidän avustajiaan on ohjeistettu ilmoittamaan uhkauksista aina, Härkönen kertoo. Turvallisuusyksikkö välittää uhkauksista tiedon suojelupoliisille ja liikkuvalle poliisille.

Yksittäisten ministerien turvallisuuden lisäksi julkisuudessa on keskusteltu hallituksen rakennusten turvajärjestelyistä.

Talvella Härkönen kertoi STT:lle, että valtioneuvoston linnan ajoväylille harkitaan ajoesteiden rakentamista ja linnan ulkopuolelle pysäköintikieltoja. Hänen mukaansa pysäköintijärjestelyt ovat vielä suunnitteluvaiheessa.

Räsäsen kodin töhrijästä ei vinkkejä

Härkösen mukaan ministerien omaisuuteen kajotaan harvoin.

Räsänen arvelee Ilta-Sanomissa, että syynä ilkivaltaan on hänen puheensa Kansanlähetyspäivillä yli viikko sitten. Puheessa hän käsitteli muun muassa Raamatun ja lain suhdetta, homoseksuaalisuutta sekä aborttilakia.

Räsänen toteaa tehneensä ilkivallasta vahinkoilmoituksen poliisille.

Riihimäen poliisista kerrotaan STT:lle, että havaintoja mahdollisesta tekijästä ei ole. Rikosylikonstaapeli Jouni Viljasen mukaan tutkintaa ei ole vielä keskeytetty.

Hän kuitenkin arvioi, että vahingonteoista vain pieni osa saadaan selvitettyä.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.