Ministeri Saarikko tiukassa sote-tentissä: "Viesti EU-komissiolta on ollut, ettei nyt olisi mahdollista saada tulkintaa"

Tuhat ja yksi kysymystä sotesta 15:12

Perustuslakivaliokunta on esittänyt, että hallituksen sote-uudistuksesta tulisi antaa tiedonanto EU-komissiolle. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko oli tiukassa haastattelussa Huomenta Suomessa sote-uudistukseen liittyen.

Video: Perhe- ja peruspalveluministeri vastasi tiukkoihin kysymyksiin Huomenta Suomen haastattelussa.

– Viesti EU-komissiolta on ollut Suomelle hallituksen kautta, ettei juuri nyt olisi edes mahdollista saada EU-tulkintaa tästä esityksestä, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko sanoo haastattelussa.

Saarikko sanoo, että hallitus tulee käymään asiaa tulevissa kokouksissaan läpi. Saarikon mukaan on myös mahdotonta tietää, minkälaisen tulkinnan EU uudistuksessa ottaisi.

Hänen mukaansa perustuslakivaliokunnan lausunnossa kerrotaan, että hallitukseen tulee antaa sosiaali- ja terveysvaliokunnalle perusteellinen selvitys, jos päädytään siihen, että esitystä ei viedä EU-tarkasteluun.

– Tämä perustuu siihen hallituksen arvioon, joka on huolella toteutettu virkamiesten johdolla, että tämä malli ei olisi EU-tarkastelussa taloudellista tukea sisältävä ja sitä kautta ongelmallinen, Saarikko sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat