Mainos

RKP:n Henriksson sivaltaa sote-uudistusta: Nyt on haukattu aivan liian iso pala

8:49

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kritisoi hallitusta liiallisesta kiireestä sote-uudistuksessa.

Huomenta Suomen Kuntavaaliaamuun osallistuneen Henriksson on huolissaan siitä, että tärkeä sosiaali-ja terveypalveluiden valinnanvapaus voidaan pilata hätiköinnillä. Hyvän uudistuksen tavoittena tulee olla lääkäreiden ja hoitajien lisääminen terveyskeskuksiin.

Lausuntokierros sote-uudituksen valinnanvapaudesta päättyi tänään. 

– Nyt ollaan haukkaamassa liian isoa palaa ja tämä valinnanvapausasia, jossa nyt eilen päättyi lausuntoaika, niin sehän on täysin auki vielä. En ymmärrä, enkä käsitä sitä, että pääministeri sanoi, että suurinpiirtein viikossa tästä tehdään valmista, Henriksson kummasteli aamulla MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Henrikssonin mukaan lausuntoja on tullut yli 600, joka tarkoittaa sitä, että ne pitäisi lukea alle viikossa. 

– Ainakin ne pitäsi lukea ja hyvään lainvalmisteluun kuuluu myös se, että otetaan huomioon, mitä niissä sitten sanotaan. Sen takia niin toivoisin, että hallitus myös nyt riittävästi ottaisi aikaa itselleen, että saadaan hyvä uudistus. Huonoa emme tarvitse, eikä koko Suomea saa laittaa kaaokseen.

Katso koko keskustelu sote-uudistuksesta artikkelin yläpuolelta. Alla keskustelu, jossa Henrikssonin kanssa keskusteltiin kuntavaaleista.

7:16

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.