Ministeri Paatero sanoo, että hänen ja Postin hallituksen puheenjohtajan välit ovat kunnossa

Puuttuivatko poliitikot liikaa Postin toimintaan? Ministeri Sirpa Paatero vastaa kritiikkiin 7:55

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) sanoo, että Postin toimitusjohtajan Heikki Malisen päätös jättää tehtävänsä tuli yllätyksenä. Paatero ei ollut kuullut asiasta aikaisemmin eikä mikään ollut viitannut siihen, että näin tapahtuu.

Paateron mukaan päätös oli täysin Malisen oma.

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kritisoi aiemmin tänään hienoisesti, että omistajaohjauksessa on tapahtunut muutos nykyisen pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksen aikana verrattuna Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen. Pohjolan mukaan on tapahtunut sävyero.

Paatero kuitenkin sanoo, että hänen ja Pohjolan välit ovat kunnossa ja he ovat välillä puhelimitse tekemisissä päivittäin. Paateron mukaan hankalat asiat liittyvät Postin kokonaistilanteeseen, eivät henkilöihin.

– Meillä on tällä hetkellä luottamus Postin hallituksen kanssa olemassa, Paatero sanoi toimittajille eduskunnassa.

Hän lisää, että nykyisellä hallituksella on kuitenkin ollut selvästi aktiivinen rooli omistamisessa ja omistajaohjauksessa.

– Tämä tulee jatkumaan eikä vain yhden tai kahden yhtiön osalta, Paatero sanoi.

Paateron mukaan yksi iso ero edelliseen Suomen hallitukseen on myös se, että Sipilän hallituksella oli halu viedä Posti pörssiin toisin kuin Rinteen hallituksella.

– Ehkä se on vähän enemmän kuin sävyero, hän sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat