Ministeri Lintilä kuvailee Veitsiluodon tehtaan sulkemista metsäteollisuushistorian suurimmaksi

Paperiliitto kertoo, ettei Kemin paperitehtaan yt-pommi tullut täysin yllätyksenä – näin kommentoi elinkeinoministeri Mika Lintilä 3:50
Näin elinkeinoministeri Lintilä ja Paperiliitto kommentoivat sulkemispäätöstä – katso haastattelut tästä.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan Stora Enson Veitsiluodon tehtaan sulkemisella olisi iso kansantaloudellinen merkitys ja erityisesti alueellinen merkitys.

Lintilä toteaa, että 670:n joutuminen työttömäksi on iso määrä.

–  Nyt tuli sitten satavuotinen historia tiensä päähän Veitsiluodossa näemmä. Taitaa olla Suomen metsäteollisuuden historian suurin sulkeminen, hän totesi työ- ja elinkeinoministeriön koronatukia käsittelevässä lehdistötilaisuudessa.

Lintilän mukaan ministeriö aloittaa välittömästi rakennemuutostoimien valmistelun. Yhteistyötä tehdään kaupungin, ely-keskuksen ja yhtiön kanssa.

– Olen eilen keskustellut yhtiön maajohtajan kanssa, ja hän lupasi yhteistyötä ja että yritys on mukana tässä vaiheessa.

Hänen mukaansa on vielä kuitenkin ennenaikaista sanoa, mitkä ovat esimerkiksi työllistämiseen ja koulutukseen liittyviä keinoja, joita kipeiten tilanteessa tarvitaan.

Lintilän mukaan Stora Enso on kertonut syyksi sulkemiselle paperin kysynnän voimakkaan alentumisen ja tappiollisen toiminnan. Korona on vauhdittanut kehitystä.

– Paperin kulutus on vähentynyt entisestään korona-aikana, Lintilä totesi.

Lue myös:

    Uusimmat