Pääministeri Marin Stora Enson ratkaisusta: "Kova isku – toimet ihmisten ja alueen tueksi käynnistetään välittömästi"

3:50
Näin elinkeinoministeri Lintilä ja paperiliitto kommentoi sulkemispäätöstä – katso haastattelut tästä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi metsäyhtiö Stora Enson päätöstä sulkea Kemin Veitsiluodon tehdas kovaksi iskuksi.

Sulkeminen toteutettaisiin yhtiön mukaan tämän vuoden kolmannella neljänneksellä. Stora Enso perustelee suunnitelmaa paperin kysynnän laskulla, jota koronapandemia on vain kiihdyttänyt.

– Stora Enson päätös on kova isku työntekijöille ja Kemille. TEM (Työ- ja elinkeinoministeriö) käynnistää välittömästi toimet ihmisten ja alueen tueksi, Marin kommentoi Twitterissä.

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) puolestaan kommentoi niin ikään Twitterissä Storan Enson päätöstä surulliseksi uutiseksi.

– Ministeriö käynnistää välittömästi rakennemuutostoimien valmistelun aluetalouden ja irtisanottavien työntekijöiden tukemiseksi, ministeri lupaa tviitissään.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) luonnehtii uutista "vakavaksi".

– TEM aloittaa välittömästi äkillisen rakennemuutoksen toimien valmistelut. Toimivinta mallia rakennetaan kaupungin, Elyn ja yhtiön kanssa muun muassa uudelleen koulutukseen ja työllistymiseen. Puoliväliriihessä korostuu kasvun eväät ja kilpailukyky, Lintilä kirjoittaa Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja