Demaripomo pelkää: Bernerin Liikennekaari voi levittää sote-kaaoksen myös tiepuolelle

"Pölmistynyt"Lindtman liikenneministerin esityksestä: Ei maistu 2:55

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoo olleensa "pölmistynyt" kuultuaan tänään liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) niin kutsuttua Liikennekaari-esitystä.

– Tämä tietää kylmää kyytiä tienkäyttäjille käytitpä sitten autoa itse, taksia tai joukkoliikennettä. Ei maistu, Lindtman sanoi Kymmenen Uutisissa.

Lindtmanin mukaan tiepuolen yhtiöittäminen ei ole järkevä säästöratkaisu.

– Nyt tuntuu siltä, että hallituksella on vasara kädessä. Kun on vasara kädessä, kaikki ongelmat alkavat näyttää nauloilta. Ensin yhtiöitettiin metsähallitus, nyt on menossa sosiaali- ja terveyspalvelut ja pelkään pahoin, että sama kaaos on tulossa tiepuolelle.

SDP on esittänyt, että yhtiöittämisen sijaan valtiontasetta tulisi ottaa kohteista, jotka eivät ole keskeinen osa kansallisvarallisuutta. Lindtmanin mukaan tällainen kohde voisi olla esimerkiksi Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra.

Lausuntokierrokselle lähtevä esitys huolestuttaa Lindtmania myös kaupankäynnin osalta.

– Jos puolitoista vuotta pidetään löysässä hirressä, että otetaanko tiemaksut, mitä käy esimerkiksi autoverolle? Pelkään, että hyvin käyntiin lähtenyt autokauppa, joka saatiin vauhtiin Antti Rinteen esittämällä romutussetelillä, se saattaisi pysähtyä.

Lue myös:

    Uusimmat