Mainos

Ministeri Lindström HS:lle: Erityisavustaja ei toiminut omavaltaisesti somalijärjestön asiassa

Työministeri Jari Lindström kertoo tienneensä entisen erityisavustajansa roolista somalitaustaisen kansalaisjärjestön avustuksiin liittyen. Helsingin Sanomat kertoi tänään, että ministerin ex-avustaja Sakari Puisto (ps) halusi pyyhkiä yli kahden somalitaustaisen kansalaisjärjestön avustukset perusteetta. 

Helsingin Sanomille asiaa kommentoineen Lindströmin mukaan erityisavustaja ei toiminut omavaltaisesti vaatiessaan kahden somalitaustaisen järjestön avustusten lopettamista. Hänen mukaansa kyse on normaalista toiminnasta, jossa haluttiin tiedustella virkamiehiltä avustusten perusteita.

Ministerin mukaan Puiston ja virkamiesten välille oli tullut vaatimuksen jälkeen "pientä hankausta", minkä johdosta pidettiin yhteinen palaveri. Lindströmin mukaan asiaan ei liity dramatiikkaa ja se on käsitelty loppuun.

Työ- ja elinkeinoministeriön virkamiehet kokivat HS:n mukaan joutuneensa kovan poliittisen ohjauksen kohteeksi, kun Puisto sai virkamiesten esitykset tiedoksi ja halusi poistaa avustukset yhteensä kuudelta järjestöltä. Virkamiesten mukaan poistoille ei kuitenkaan ollut perusteita ja ne olisivat olleet arveluttavia yhdenvertaisuuden kannalta. Tapaus sattui tammikuussa.

Lehden mukaan lopputuloksena yksi somalijärjestö pudotettiin pois listalta kokonaisharkinnan jälkeen, mutta Puisto hermostui, koska virkamiehet eivät toimineet ohjeistuksen mukaan.

TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson kertoo lehdelle myös, että ministeri Lindström oli tapaukseen liittyen sanonut, että poliittinen ohjaus pitää saada kuntoon: virkamiesten olisi toteltava ministereitä. Gustafsson pitää toimintaa pöyristyttävänä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.