Mainos

Suomen somalilaisten liitto Lindströmin avustajakohusta – "Käsillä erittäin vakava asia"

Suomen somalilaisten liitto on esittänyt kannanottonsa ministeri Jari Lindströmin entisen erityisavustajan yritykseen pyyhkiä yli kahden somalitaustaisen kansalaisjärjestöjen avustukset.

Kannanotossaan liitto tuomitsee laajamittaisen poliittisen ohjauksen ja katsoo sen olevan syrjintää ja yhdenvertaisuuden rikkomista. 

Liiton mukaan poliittinen ohjaus ei voi ulottua yksittäisiin avustuspäätöksiin ja väestöryhmiin. Kannanotossaan liitto toteaa myös, että Suomen hallinnon tulisi olla lahjomatonta. 

Lisäksi liitto vetoaa hallitukseen, jotta se ryhtyisi tarvittaviin toimiin, jotta liiton mukaan tapauksen kaltainen rasistinen toiminta saataisiin kitkettyä.

Avustuksilla järjestöt auttavat maahanmuuttajalapsia, -nuoria ja -äitejä selviytymään arjestaan.

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin tänään, että työministeri Jari Lindströmin (uv.) entinen erityisavustaja Sakari Puisto (ps) halusi pyyhkiä yli kahden somalitaustaisen kansalaisjärjestön avustukset perusteetta.

Työ- ja elinkeinoministeriön virkamiehet kokivat HS:n mukaan joutuneensa kovan poliittisen ohjauksen kohteeksi, kun Puisto sai virkamiesten esitykset tiedoksi ja halusi poistaa avustukset yhteensä kuudelta järjestöltä. Virkamiesten mukaan poistoille ei kuitenkaan ollut perusteita ja ne olisivat olleet arveluttavia yhdenvertaisuuden kannalta.

Lehden mukaan lopputuloksena yksi somalijärjestö pudotettiin pois listalta kokonaisharkinnan jälkeen, mutta Puisto hermostui, koska virkamiehet eivät toimineet ohjeistuksen mukaan.

MTV Uutisille Puisto kommentoi "noudattaneensa käskyjä". Helsingin Sanomille asiaa kommentoineen Lindströmin mukaan erityisavustaja ei toiminut omavaltaisesti vaatiessaan avustusten lopettamista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja