Mainos

Lindström kiistää painostuksen somalitaustaisten järjestöjen avustusten jaossa

Työministeri Jari Lindström (uv.) sanoo ihmettelevänsä julkisuuteen nousseita väitteitä painostamisesta liittyen somalijärjestöjen avustusten poistamiseen.

– Minä en ainakaan ole kokenut sellaista enkä minä ole sellaista painostusta käyttänyt, Lindström sanoi maanantaina.

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin, että Lindströmin ex-erityisavustaja Sakari Puisto (ps.) halusi pyyhkiä yli kahden somalitaustaisen kansalaisjärjestön avustukset perusteetta.

Avustuksilla järjestöt auttavat maahanmuuttajalapsia, -nuoria ja -äitejä selviytymään arjestaan. Työ- ja elinkeinoministeriön virkamiehet kokivat HS:n mukaan joutuneensa kovan poliittisen ohjauksen kohteeksi.

Lindströmin mukaan Puisto teki erityisavustajan työtään käydessään virkamiesten kanssa läpi esityksiä tarveharkintaisista järjestötuista.

– Sitten heillä tuli jonkin verran siinä hankausta, jolloin hän otti minuun yhteyttä ja sanoi, että tässä on vähän ongelmia. Pyysin palaverin huoneeseeni, niin me kävimme sen läpi, ja sillä se sitten ratkesi, Lindström sanoi.

Puisto sanoi STT:lle noudattaneensa käskyjä ehdottaessaan avustusten poistoa. Hän kertoi keskusteluttaneensa asian normaalisti erityisavustajana, mutta ei kommentoinut, oliko käsky Lindströmin.

– Sen verran voin sanoa, että en ole lähtenyt mitään sooloilemaan, vaan olen noudattanut käskyjä, Puisto sanoi.

Lindströmin mukaan tulkintaerimielisyydet koskivat sitä, että kyseessä ovat harkinnanvaraiset tuet.

– Me emme halunneet, että tämä on mikään automaatio, että mennään niin kuin aina ennenkin. Vaan haluttiin käydä kaikki läpi, ei pelkästään nämä pinnalle nousseet somalijärjestöt, vaan kaikki.

Lindströmin mukaan hänellä ei ole mitään somalijärjestöjä vastaan, vaan kyse oli tukien perusteista. Hän aikoo keskustella asiasta sen esiin nostaneen kansliapäällikkö Jari Gustafssonin kanssa.

– Ehkä on syytä keskustella siitä, mikä on kansliapäällikön rooli.

Tapaus sattui tammikuussa. Puisto irtisanottiin erityisavustajan paikalta, kun ministeri oli vaihtanut eduskuntaryhmää PS:stä irtautuneeseen ryhmään.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.