Ministeri Kiuru: Työpaikoille valmistellaan koronapassia – hallitus voi ottaa työmarkkinajärjestöt apuun

Työpaikoille valmistellaan koronapassia. Hallituksen pöydällä on tänään esitys, jonka mukaan valmistelua tehtäisiin yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa eli niin sanotussa kolmikannassa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi tänään eduskunnassa, että koronapassin laajennuksen valmistelu on muutenkin käynnissä.

– Tähän liittyy myös työpaikoille laajentaminen ja se on vaikeampi asia, koska se on kolmikanta-kysymys. Tänään me myöskin esitämme hallitukselle, että kolmikanta otetaan mukaan valmisteluun, jotta me varmistamme että passi tulee käyttöön. On valmisteltu eri ministeriöissä. Itse koen, että on pakko onnistua, Kiuru puhui.

– Tähän liittyy myös vaikeita perustuslaillisia ongelmia, ministeri lisäsi

Kokoomuksen kokenut kansanedustaja Ben Zyskowicz ei ollut perustuslaillisista ongelmista samaa mieltä.

– Ei ole perustuslaillisia ongelmia, välihuusi Zyskowicz.

Juuri kokoomus kyseli tänään eduskunnassa koronapassin käytön laajentamisen perään.

– Kokoomus esitti koronapassin käyttämistä jo keväällä, kansanedustaja Mia Laiho (kok.) totesi.

EK antanut jo tukea

Esimerkiksi työnantajien keskusjärjestö eli Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) on jo aiemmin penännyt koronapassia.

– Koronapassi on laajennettava työelämäkäyttöön, ja lainvalmistelutyö on aloitettava heti. Sen tarve ja hyödyt ovat ilmeiset muiden työpaikkojen suojaustoimien ohella. Viime päivien etätyösuositukset ovat entisestään alleviivanneet tätä. Koronapassin käyttäminen myös niin sanottuna itsenäisenä rajoitustoimena tulee olla mahdollista, EK tiedotti viime perjantaina.

Perhe- ja peruspalveluministeri Kiuru kertoi, että koronapassin laajentamista esimerkiksi monipuolisempiin tilaisuuksiin on valmisteltu eri ministeriöissä nyt noin kolmen viikon ajan.

– Koronapassia tarvitaan myös rajoitustoimena, joka kohdistuu rokottamattomiin. Toivon, että saamme tämän eduskuntaan mahdollisimman pian. En vielä osaa sanoa, kuinka monta päivää siihen menee, Kiuru sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja