Mainos

Ministeri Bernerille näytettiin häntä esittävää hirviöpaitaa: "Miltä luulet, että se tuntuu"

Liikenne ja viestintäministeri Anne Berneriin on tällä viikolla kohdistunut kova poliittinen takaa-ajo Finavian tapauksen tiimoilta.

Finavia teki huonoja sijoituksia, joissa paloi suomalaisten rahaa yli 34 miljoonaa euroa.

Suurin syytös Berneriä kohtaan on viime aikoina ollut se, että hän yritti estää sen, että tilintarkastusyhtiö Deloitte olisi jotunut vastuuseen sotkusta. Bernerillä on yhteydet Deloitteen henkilökohtaisesti.

Berner sanoo Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa, että hän ei ole estänyt Finavian hallituksen toimia.

- Vuonna 2015 finavian hallitus teki erimielisiä ja ristiriitaisia päätöksiä, jotka johtivat siihen, että ministeriössä jouduttiin miettimään, että mistä on kysymys. Pyydettiin selvityksiä valtioneuvoston omistajaohjauksesta sekä ulkopuolisilta neuvonantajilta ja tultiin sellaiseen viestiin, että Deloittea vastaan oleva kanne ei ole kestävällä pohjalla, Berner kertoo.

Bernerillä on vahvat suku- ja liikekumppaniyhteydet Deloitteen. Hänen mukaansa hänen lähipiirinsä ei ole kuitenkaan hyötynyt tilanteessa rahallisesti.

Finavian hallituksen ex-puheenjohtajan Riitta Tiuraniemen mielestä Berner hidasteli niin, että korvauksia ei enää pystytty hakemaan. Tapauksen seurauksena Tiuraniemi jopa erosi hallituksen puheenjohtajan paikalta. Berner ei ole viivyttelystä samaa mieltä.

-Ensinnäkin hänen (Tiuraniemen) johtamansa hallitus teki ensin päätöksen maaliskuussa, että ei nosta kanteita vanhaa hallitusta ja toimitusjohtajaa vastaan. Sitten hän johti hallitusta uuteen päätökseen syyskuussa, joka oli erimielinen ja ristiriitainen. Se johti siihen, että kolme hallituksen jäsentä olivat hallituksen puheenjohtajan esityksen kanssa eri mieltä ja ministeriössä oli pakko lähteä selvittämään. Se oli ainoa vastuullinen tapa paneutua asiaan, kommentoi Berner.

yhyessä ajassa tehtiin mittava määrä selvityksiä.

-Haluttiin huolehtia siitä, ettei kanteita nosteta ellei niihin ole riittävät perusteet.

Berner pohtii, että Tiuraniemen eron johtuneen luultavasti siitä, että hän ajautui erimielisyyteen oman hallituksensa kanssa.

Bernerille näytettiin haastattelun yhteydessä paitaa, johon painetussa kuvassa hänet esitetään hirviönä.

-Miltä luulet että se tuntuu. Minä kestän sen sillä, että olen sitä mieltä, että totuus ei tulessa pala ja oikeus pitää jakaa oikeudenmukaisesti sinne minne se kuuluu. Valtionyhtiö ei voi lähteä nostamaan syytteitä kaikkiin suuntiin vain siksi, että tallaisia keskusteluita ei joutuisi kestämään eikä myöskään siksi, että se rauhoittaisi tilannetta, Berner sanoo.

3:35

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.