Ministeri Berner Finavia-kohusta: "Kohteluni esimerkki siitä, miten paha on tarttua vaikeisiin asioihin"

Berner Finaviasta: Kohteluni esimerkki siitä, miten paha on tarttua vaikeisiin asioihin 34:54

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan lentokenttien toiminnasta vastaavan Finavian hallituksen viimevuotiset vaihtuvat päätökset kanteista osaa yhtiön entistä johtoa vastaan ovat ristiriitaisia.

–  Ne ovat olleet keskenään ristiriitaisia ja epäjohdonmukaisia, Berner toteaa. Viime vuoden maaliskuussa yhtiön hallitus päätti olla nostamatta syytteitä, mutta syyskuussa päätti toisin äänin 4-3.

Finavian hallitus vaihdettiin helmikuussa lukuun ottamatta henkilöstön edustusta. Edelliselle hallitukselle myönnetään vastuuvapaus.

– Se myönnetään liiketoiminnan hoitamisen osalta. Muutoin omistaja pidättää itsellään oikeuden jatkossa arvioida vastuuvapautta.

Jälkipyykki Finaviasta jatkuu 2:17

Berneriä on höykytetty Finavian tapauksessa, häntä on jopa vaadittu eroamaan. Ministeri itse ei pidä asiaa ajankohtaisena.

– Ehkä se miten minua on kohdeltu on hyvä esimerkki siitä, miten paha on tarttua vaikeisiin asioihin. On aina vaarassa joutua itse revittäväksi. Vaikeaa asiaa on yritetty viedä päätökseen, ja se vaatii hallitukselta toimenpiteitä, Berner sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat