Ministeri Berner: Trafin pääjohtajan ero oli hänen oma ratkaisunsa

Berner Trafin pääjohtajan erosta: En ole hänen kanssaan henkilökohtaisesti keskustellut 5:46

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoo, että ei ollut keskustellut Trafin irtisanoutuneen pääjohtajan kanssa henkilökohtaisesti asiasta.

Bernerin mukaan Mia Nykoppin ei ole myöskään annettu ymmärtää, että hänen pitäisi erota vaan ratkaisu oli Nykoppin oma.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin pääjohtaja Mia Nykopp irtisanoutui tänään "tilanteen rauhoittamiseksi ja luottamuksen palauttamiseksi". Trafi on ollut kohun keskellä noin viikon sen jälkeen, kun uutisoitiin sen ajokorttitietoihin liittyvän verkkopalvelun tietosuojaongelmista.

Ei arvioi avaamisen ajankohtaa

Ministeri Bernerin mukaan ministeriön käsitys on, että Trafin ajokorttipalvelua on korjattu syksyn aikana muutaman kerran. Bernerin mukaan palvelussa on todennäköisiä tietoturvariskejä, joita ei ole vielä pystytty täysin analysoimaan.

Hän sanoo, että kun palvelu avataan uudelleen, siinä on todennäköisesti saatavilla vähemmän tietoja kuin tähän asti. Berner ei lähde arvioimaan, milloin palvelu voisi mahdollisesti avautua uudestaan. 

Bernerin mukaan useat Trafin palvelut ovat nyt pois käytöstä ja niitä avataan tärkeysjärjestyksessä. Berner sanoo, että Viestintävirasto haluaa varmistaa, että avattaessa ajokorttitietoihin liittyvä verkopalvelu kestää laajan käytön ja on tietoturvallinen.

Lue myös:

    Uusimmat