Ministeriö pyytää selvitystä Trafin tietoturvasta

Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää Viestintävirastolta selvitystä Liikenteen turvallisuusviraston Trafin palveluiden tietosuojasta ja -turvasta. Ministeriön mukaan arvio on tehtävä yhteistyössä tietosuojavaltuutetun kanssa.

Viestintäviraston on keskiviikkoon mennessä otettava kantaa siihen, voiko Trafin muut kuin ajokorttipalveluja koskevat verkkosivut avata laillisesti ja turvallisesti.

Ministeriö kysyy, onko Trafin sähköisten palveluiden määrittely tapahtunut asianmukaisesti ja onko kuljettajien henkilötietoja ollut palvelun käyttöönoton jälkeen mahdollista saada massaluovutuksena.

Trafi sulki sähköiset palvelunsa eilen, kun sähköisiin asiointipalveluihin kuuluvat ajokorttitiedot herättivät huolta. Ajokorttitiedoista on voinut selvitä ajo-oikeuden lisäksi muitakin henkilökohtaisia tietoja kuten henkilön syntymävuosi.

Yhdistelemällä tietoja muista palveluista on ollut mahdollista saada tietoon muun muassa osoitetietoja.

Trafin tietojohtaja Juha Kenraali kertoo, että kuljettajatietopalvelua käynnistettäessä on arvioitu, että palvelu on lain ja tietosuoja-asetuksen mukainen. Hänen mukaansa Trafi on saanut palautetta, että ajokortin voimassaolon perusteella on pystynyt päättelemään henkilön iän.

–  Sitä me arvioimme ja mietimme, voidaanko sitä kehittää, ja onko syytä muuttaa tietoa, mitä siellä on, Kenraali sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat