"Näyttää hyväveliverkoston toiminnalta" – Finavian johdossa ja ministeriössä samoja ihmisiä

1:38

Finavian operatiivisen puolen työntekijät kertovat ihmetelleensä vuosien ajan omistajaohjaajan ja ohjattavan suhdetta.

STT kysyi näkemystä puolitoista vuotta sitten eläköityneeltä Suomen Lennonjohtajien entiseltä puheenjohtajalta Antero Utuselta ja Finavian pääluottamusmieheltä Katariina Syväykseltä sekä kolmannelta työntekijöiden edustajalta.     

Työntekijöiden mukaan Trafin, Finavian ja liikenne- ja viestintäministeriön väen sekoittuminen on aiheuttanut työntekijöiden keskuudessa epäilyksiä toimijoiden riippumattomuudesta.

Yksi kummastuksen aihe on ollut johdannaissoppa ja sen selvittely.  
– Koko kuvio näyttää hyväveliverkoston toiminnalta. Näyttää siltä, että asioista on tehty suurin unelmin ja odotuksin, mielettömällä riskillä ja ilman valtuuksia. Ja kun siitä jäädään kiinni, ollaan siilipuolustuksessa joka puolella, Syväys sanoo.  

Syväys pitää Finaviaa kuitenkin pohjimmiltaan hyvänä yhtiönä.  
– Tuntuu vain siltä, että yhtiö on joutunut vääriin käsiin ja siinä keskitytään nyt aivan vääriin juttuihin, Syväys kertoo.  

Koska Finavian työntekijät sanovat kokeneensa uhkailua epäkohtien esilletuomisesta, STT ei pyynnöstä julkaise kolmannen haastatellun nimeä. Joillekin työntekijöille on seurannut varoituksia ja puhutteluja yhtiön asioiden kommentoinnista medialle.  

3:35


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja