Mindfulness-ohjaaja: Tässä lääke stressiin, masennukseen ja kipuun

Löytyykö onni hetkeen keskittymällä? 24:46

Studio55.fi -ohjelmassa vieraillut Mindfulness-ohjaaja Juho Leppiniemi kertoo, mitä mindfulness tarkoittaa, ja mihin sillä pyritään.

Juho Leppiniemen mukaan mindfulness tarkoittaa hyväksyvää tietoista läsnäoloa.

– Tutkitaan sitä, mitä tässä hetkessä tapahtuu: mitä tunteita herää, mitä ajatuksia tulee, mitä kehossa tapahtuu, sanoo Leppiniemi. 

Leppiniemen mukaan mindfulness-harjoitukset ovat meditaatio-harjoituksia, jotka voivat parantaa niin psyykkistä kuin fyysistä oloa.

– Mindfulnessia on tutkittu paljon, ja se auttaa moneen asiaan. Esimerkiksi se auttaa masennukseen, stressiin, ja kroonisen kivun kanssa sitä on käytetty paljon, kertoo Leppiniemi.

Leppiniemen mielestä ihmiset ovat hyvin stressaantuneita eivätkä osaa enää levätä tai olla läsnä erilaisissa elämäntilanteissa.

– On vaikea havaita, mitä kaikkea tapahtuu, jos me olemme aina juoksemassa jotakin asiaa kohti. Jos tämän hetken tarkoitus on aina tulevaisuudessa, niin on vaikea havainnoida, mitä tässä (hetkessä) tapahtuu, Leppiniemi kertoo.

Leppiniemi uskoo, että vanhemmiten ihmiset ymmärtävät paremmin hetkessä elämisen merkityksen.

– Vanhemmiten ihmiset ehkä osaavat katsoa taaksepäin omaa elämäänsä. Katsoa, että olinko esimerkiksi läsnä silloin omien lapsieni kanssa, Leppiniemi.

Kuinka mindfulness auttaa jännitykseen ja pelkoihin? Katso Leppiniemen haastattelu kokonaan! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja