Miltä näytät omissa seksifantasioissasi? Tutkija paljastaa, mitä eroottiset haavekuvat meistä kertovat – miehillä halu muuttaa genitaalejaan

Tällaisia ovat nykyaikaiset seksilelut 9:03
Ei vain suriseva sauva! Tällaisia ovat nykyaikaiset seksilelut, jotka maksavat jopa satoja euroja.

Useimmat ihmiset näkevät myös itsensä seksifantasioissaan, mutta eivät aivan saman näköisenä kuin arjessa.

Justin Lehmiller on tutkinut amerikkalaisten seksifantasioita kirjaansa varten. Nyt sosiaalipsykologi Lehmiller kertoo, mitä fantasiointi ihmisestä kertoo, ja miksi osa ihmisistä näkee itsensä seksifantasioissa erilaisena.

"Fantasiat ovat hyvin monimutkaisia"

Lehmillerin kyselyyn vastasi yli 4000 amerikkalaista. Vastaajista valtaosa oli itse mukana fantasiassaan, mutta moni myös muutti jotakin ominaisuuttaan: fantasiassa oma persoona tai rooli seksissä olikin erilainen kuin arjessa.

Suosittuja seksifantasioita olivat esimerkiksi kolmen kimppa, valtaleikit, sitominen, uudenlaisen ja jännittävän seksuaalisen hetken kokeminen sekä haaveet romanssista ja intiimiydestä.

– Fantasiat ovat hyvin monimutkaisia, ja asioiden painotus ja fokus ovat erilaisia ihmisestä toiseen, koska asiat, joita pidämme eroottisina tai jotka kiihottavat meitä, ovat uskomattoman erilaisia ihmisestä riippuen, Lehmiller kuvaili Insiderille.

Naiset näkivät fantasioissaan tulevan version itsestään

Kyselyssä naiset muuttuivat fantasioissa usein dominoivimmiksi kuin todellisuudessa, miehet taas alistuivat fantasiamaailmassa enemmän. Dominoinnista haaveileminen voi kertoa siitä, että henkilö haluaisi menettää kontrollin turvallisesti.

– Ajattelen, että monet ihmiset pitävät alistumista hyvin vapauttavana kokemuksena, joka antaa ihmisen keskittyä käsillä olevaan hetkeen, Lehmiller kuvailee.

Puolet vastanneista muutti fantasioissa ikäänsä. Naiset näkivät useammin fantasioissaan jonkinlaisen tulevan version itsestään, miehet sen sijaan kuvittelivat itseään nuorempana.

Miehet muuttivat genitaaliensa ulkonäköä

Lehmillerin mukaan naisvastaajat muuttivat miehiä useammin kehoaan erilaiseksi, eikä seksuaalinen suuntautuminen vaikuttanut tähän. Miehet sen sijaan muuttivat fantasioissa genitaaliensa ulkonäköä naisia useammin. Homo- ja bi-miehet muuttivat sekä genitaalejaan että kehoaan heteromiehiä useammin.

– Se, että naiset muuttivat kehoaan miehiä enemmän, kertoo naisiin kohdistuvista, median tuottamista paineista olla laiha tai tietyn näköinen, Lehmiller pohtii blogissaan.

Toisaalta miesten halu muuttaa genitaalejaan voisi kertoa paineista ja uskomuksesta, jonka mukaan "isompi on parempi".

Erilainen "fantasia-minä" ei välttämättä tarkoita mitään

Lehmiller uskoo, että itsen muokkaaminen fantasioissa voi kertoa jotakin ihmisen persoonasta: esimerkiksi stressin kanssa huonosti pärjäävät muuttivat sekä persoonaansa että kehoaan fantasioissaan.

– Ahdistuneet voivat tyynnyttää huoliaan ja muuttua itsensä sellaiseksi versioksi, jonka ei tarvitse huolehtia hylätyksi tulemisesta, mies kirjoittaa.

Lehmillerin mukaan 40-50-vuotiaat, pitkässä monogamisessa suhteessa olevat fantasioivat muita enemmän. Mies uskoo, että unelmoinnilla halutaan kokeilla jotakin uutta ja päästä eroon urautuneesta seksielämästä.

Lehmillerin mukaan fantasiat tai erilainen "fantasia-minä" eivät kuitenkaan välttämättä tarkoita mitään. Niistä ei siis aina löydy minkäänlaisia syvempiä merkityksiä.

– Esimerkiksi hyvin mielikuvitusrikkaat ihmiset usein fantasioivat itsensä muuttamisesta tai kokonaan toiseksi muuttumisesta yksinkertaisesti siksi, että he fantasioivat enemmän melkein kaikesta.

Lue myös:

    Uusimmat