Milloin seksiä tulisi harrastaa, jos haluaa tulla raskaaksi?

Jos pari haluaa lapsia, heidän kannattaisi harrastaa seksiä läpi naisen kuukautiskierron.

Raskauden kannalta niin sanottuja "varmoja päiviä", jolloin nainen ei missään nimessä tule raskaaksi, ei ole olemassakaan – kuten kaikki jo tietävät. Pari, joka harrastaa seksiä läpi naisen kuukautiskierron tulee todennäköisemmin raskaaksi, vahvistavat Indianan yliopiston tutkijat.

Tutkijoiden mukaan keho voi käsitellä siemennestettä tai hedelmöittynyttä munasolua vieraana objektina, josta täytyy päästä eroon. Runsas seksin harrastaminen kuitenkin vähentää tämän todennäköisyyttä, kertoo iflscience.com.

Tutkijat havaitsivat, että runsas seksin harrastaminen vähentää esimerkiksi niitä vasta-aineita, jotka aktivoituvat ensimmäiseksi, kun keho havaitsee "vieraan" objektin.

Aiemmissa tutkimuksissa on saatu ristiriitaisia tuloksia samasta aiheesta. Tohtori Tierney Lorenzin mukaan ongelma saattaa olla se, ettei näissä tutkimuksissa ole kysytty seksuaalisesta aktiivisuudesta. Myös Lorenzin omat tutkimukset aiheesta olivat melko suppeita: testihenkilöitä oli yhdessä selvityksessä 32, toisessa 30.

– Näimme kehon reagoivan sosiaaliseen käyttäytymiseen, siis seksuaaliseen aktiivisuuteen. Seksuaalisesti aktiivisten naisten immuunijärjestelmä valmistautui raskauden mahdollisuuteen jo ennakkoon, Lorenz kuvasi.

Myös seksi kondomin kanssa sai aikaan samantapaisia tuloksia, mutta lievempinä.


Lue myös:

    Uusimmat