Mainos

Milloin olet viimeksi googlannut itsesi? Näin muokkaat hakutuloksia suotuisammiksi

Omalla nimellä tehty haku Googlesta voi antaa tuloksia, joita et välttämättä toivoisi näkyvän ensimmäisten joukossa. Voit kuitenkin muokata näkymää itsellesi suotuisammaksi.

Esimerkiksi uutta työtä hakiessa työnantaja saattaa googlata nimesi etsiessään tietoa sinusta. Tällöin toivottavaa olisi, että hakutulokset olisivat sinulle suotuisia. Muutamalla niksillä voitkin siistiä Google-tulostasi.

Netissä kannattaa kuitenkin aina olla tarkkana, kun osallistuu erilaisiin arvontoihin ja keskusteluihin. Omalla koko nimellä osallistuminen saattaa myös nousta tapauksesta riippuen Googlen hakutuloksiin.

1. Tiedä, mitä sinulla on vastassa

Aloita googlaamalla itsesi: millaista tietoa sinusta löytyy? Mitkä linkit nousevat ensimmäisten hakutulosten joukkoon?

2. Pyydä poistamaan ikävät julkaisut

Jos Facebook-kaverisi on julkaissut sinusta epäimartelevan kuvan julkisesti, kannattaa ystävää pyytää suoraan poistamaan kuva.

3. Muokkaa julkisia tietojasi

Tarkista, millaista tietoa jaat jo julkisesti esimerkiksi sosiaalisen median palveluissa. Ovatko Facebook-julkaisusi julkisia tai twiittisi kaikkien nähtävillä? Voit myös poistaa yksittäisiä julkaisuja kokonaan.

4. Pyydä Googlea poistamaan tietojasi

Google poistaa harvoin linkkejä, elleivät ne riko hakukoneen asettamia ehtoja. Henkilökohtaisia tai muuten haitallisia tietoja Googlea voi kuitenkin pyytää poistamaan yksittäistapauksissa.

5. Poista vanhat tilisi

Jos et enää vuosiin ole käyttänyt esimerkiksi MySpace-tiliäsi, kannattaa se poistaa kokonaan. Näin tilisi ei varmasti nouse myöskään Googlen hakutuloksiin. Voit myös vaihtaa käyttäjänimesi vähemmän tunnistettavaan nimimerkkiin. 


Lähde: wikiHow

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.