Millaista oli työskennellä New Yorkin muotiviikoilla? Hiusstylisti paljastaa!

Hiusstylisti Taavi Vuokkovaara on päässyt loihtimaan upeita kampauksia esimerkiksi New Yorkin muotiviikoilla. MTV Lifestyle haastatteli kampaajaa ja sai kuulla hauskoja tarinoita muotiviikkojen kulisseista.

New Yorkin muotiviikot ihastuttavat jälleen viikon verran 4.–11. syyskuuta. Tällä kertaa kampaaja Taavi Vuokkovaara ei kiireiltään ennättänyt mukaan, mutta hän seuraa tunnelmaa tiiviisti muun muassa sosiaalisen median välityksellä.

Viime helmikuussa järjestettyjen muotiviikkojen aikana Vuokkovaara oli osa tiimiä, joka hoiti esimerkiksi Charlotte Ronsonin, Vivienne Tamin ja Brian Lichtenbergin muotinäytöksen kampauksia.

Millainen tunnelma kulisseissa on?

– Todella hektinen tunnelma, Vuokkovaara kertoo.

– Kaikki ovat niin ammattilaisia, että kaikilla on sellaista pelisilmää. Meikkiä ja kampauksia tehtäessä mietitään, onko esimerkiksi tosi haastava meikki ja sitten taas helppo meikki tiedossa. Tein yhden ruotsalaisen naisenkin kanssa yhteistyötä, niin meidän ei edes tarvinnut puhua paljoakaan keskenään.

Dynastia-hiussalongin omistaja kertoo salamavalojen välkkyneen jatkuvasti, koska lehdistö otti koko ajan kuvia myös takahuoneesta.

Vuokkovaara kertoo, että osa helmikuun muotiviikkojen näytöksistä ei mennyt perinteisen catwalkin muodossa, jossa näytös kestää noin 15 minuuttia ja mallit näyttäytyivät nopeasti lavalla ja menevät vaihtamaan uuden asun päälleen. Esimerkiksi Alice and Olivian näytöksessä mallit seisoivat pari tuntia lavalla kaikkien katsottavana. Tällöin heistä sai otettua kuvia pidempään ja kaikki pääsivät kysymään kysymyksiä muotiluomuksiin liittyen.

Väärä kampaus väärään näytökseen

Aina kaikki ei muotiviikoillakaan mene suunnitelmien mukaan. Vuokkovaara muistelee juuri Alice and Olivian näytöksessä erään kampaajan tehneen mallille väärää lookia.

– Yksi mimmi teki väärää kampausta ja siitä tuli taistelu. Kolme muuta joutui tekemään  tukan loppuun, Vuokkovaara muistelee.

– Näytös oli muutenkin ihan katastrofi, koska ei ollut yhtään tilaa, vaikka siellä joutui kihartamaan ja laittamaan lisäkkeitä. Lehdistön edustajat eivät välittäneet lainkaan työrauhasta, koska heidänkin pitää tehdä omaa työtään.

Lisäkkeitä, irto-otsiksia ja peruukkeja

Yleensä muotiviikkojen aikaan esitellään muodin uusimpia tuulahduksia niin vaatteiden kuin kampausten osalta. Kuinka suuressa roolissa hiukset ovat vaatteisiin verrattuna?

– Se riippuu näytöksessä. Jossain näytöksissä kampaukset ovat todella pelkistettyjä. Toisinaan ne ottavat todella ison roolin näytöksessä. Kampausten tarkoitus on kuitenkin tukea asukokonaisuuksia.

Yhden kampauksen tekoon menee keskimäärin noin 20-30 minuuttia. Kampaukset tehdään itse alusta loppuun ja Vuokkovaaran mukaan esimerkiksi peruukkeja tai hattuja ei juurikaan käytetä.

– Peruukit eivät ole kovinkaan yleisiä, mutta jos halutaan todella yhtenäistä lookia, niitä saatetaan käyttää. Irto-otsiksia ja lisäkkeitä käytetään kuitenkin melko paljon, kampaaja kertoo.

Miehen mukaan kaikkien kampausten valmistelu näytökseen kestään yhteensä jopa kolme tuntia. Vuokkovaara kertoo, että yhden näytöksen kampausten kimpussa hääräsi kuudesta kahteenkymmeneen henkilöä. 

Lue myös:

    Uusimmat