Suomalaiset yrityspomot paljastavat, miten viettävät kesälomaansa – nämä asiat yhdistävät: "Todella mielenkiintoinen paikka"

2:01
Katso toukokuussa julkaistulta videolta, miten korona-aika herätti kiinnostuksen mökkeilyyn

Miten yritysjohtaja viettää kesälomaa? Kahdeksan suomalaisyrityksen pomot paljastavat kesäsuunnitelmansa.

Kauppalehti haastatteli suomalaisia yritysjohtajia heidän kesäsuunnitelmistaan. Vastauksissa korostui varsinkin kotimaan matkailu.

Vastauksissa korostuvat kotimaan luonto, läheisten kanssa vietetty aika ja mahdollisuus tutkia tuttuja ympäristöjä uusin silmin. Aivot tyhjennetään, jotta uusia ideoita pääsee syntymään.

Risto Murto, Varman toimitusjohtaja

– Tiettyihin asioihin, joihin korona keväällä on vaikuttanut, vaikuttaa se kesälläkin. Tästä tulee kotimaapainotteinen lomakausi. Matkustamisen lisäksi jo keväällä kaikki toimistoajan ulkopuolella olevat isommat sosiaaliset tapahtumat ovat puuttuneet, ja tämä jatkuu nyt kesälläkin.

– Osaltani kesä keskittyy mökillä olemiseen, joka on ollut perusvaihtoehto normaaliolosuhteissakin. Yksi matka Pohjoismaissa on suunnitteilla turvalliseen ympäristöön.

– Mökillä olo on merkityksellistä ja luonnon läheisyys antaa paljon. Itse olen myös liikkunut merellä ja merellinen luonto antaa mukavan toisenlaisen lisän. Kajakki on ollut ennätysmäisessä käytössä koronan aikana, ja se on hyvä vastapaino sille, kun päivän tuijottaa ruutua ja on tiiviisti etäpalavereissa.

Elisa Markula, Tikkurilan toimitusjohtaja

– Olin juhannusviikon lomalla ja mökillä erilaisten maalausprojektien parissa.

– Seuraava loma alkaa Q2-n julkistuksen jälkeen 24.7., ja sekin menee mökillä maalausprojektien parissa, kirjoja lukien ja pitkillä kävelylenkeillä.”

Jukka Kurttila, Finlaysonin luova johtaja

– Nyt on niin sanottua pistolomailua, että mihin sitä uskaltaisi tehdä päivän tai parin retken. Pääosin se tulee olemaan veneilyä Helsingin edustalla, ehkä kotimaanmatkailua, kavereiden mökeillä vierailua.Aiemmin harvemmin suunnittelin loma-aikaa Helsinkiin, mutta nyt on tullut mietittyä, onko Kauppatorin ja Suomenlinnan lisäksi vaikka kotimuseoita tai muuta kivaa. Juoksuretkeilykin on hyvä tapa nähdä kaupunkia.

– Etsin lomalta ajatuksenjuoksun katkeamista rutiinista. Jossain kohtaa jengi sanoi, että he ovat kauhuissaan kun lähden lomille, koska ei kulu montaa päivää ennen kuin puhelin alkaa pirahtelemaan: ’Tuli tällainen ajatus mieleen!’

– Kaksi asiaa lataa minua: uusien ihmisten tapaaminen ja dialogi erilaisten näkökulmien välillä, sekä se, että voi tyhjentää päänsä, lukea hömppäkirjaa, tuijottaa merta tai vaikka kävellä metsässä. Kaikkien pitäisi miettiä, mistä sitä voimavaraa saa.

– Mutta olen yrittäjäluonne, joten se ei koskaan ole vaatinut pitkää aikaa, pari päivääkin riittää. Työpäivän päätteeksikin voi mennä juttelemaan ihan höpöasioista, ja voi huomata, että tässähän on hieno ajatus, kun sen kääntää vielä noin päin.

Aki Kangasharju, Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja

– Äskettäin minulle soitti tutkija Ylläksen laelta: Välimeren rannalle laskeutuminen oli muuttunut vuorikiipeilyksi. Sama pätee minuunkin.

– Ulkomaille en vie perhettäni, mutta ehdin vielä viikko sitten löytää yhden kivan vuokramökin Urjalasta. Tällaisena mökittömänä olen huomannut, että koronakesä on selvästi ruuhkauttanut vuokramökkien varauskalentereita.

Annu Nieminen, Uprightin toimitusjohtaja

– Harjoitan tänä kesänä erityisen paljon lempiharrastustani, eli päämäärätöntä metsässä harhailua ja sinne unohtumista.

– Lisäksi ajattelin kirjoittaa pitkästä aikaa runoja. Ne ovat mahtavaa vastapainoa teknologia-startupin johtamiselle.

Heli Partanen, Telia Finlandin toimitusjohtaja

– Tarkoitus on suunnata elokuun puolella Itä-Suomeen. Vuokrasimme koko kesäksi mökin, mikä on poikkeuksellista, koska yleensä lähtisimme reissuun. Nyt käydään sukuloimassa ja reissaillaan Suomessa.

– Monta vuotta on ollut suunnitelmissa kiertää Helsingin edustalla olevia saaria, eikä koskaan ole ehtinyt, joten niihin tutustuminen olisi myös tavoitteena. Olen Itä-Suomesta kotoisin, joten varmaan sielläkin tulee kierreltyä erilaisia ruukkialueita, joissa ei ole aiemmin käynyt.

– Suomi on todella mielenkiintoinen maa, kyllähän täältä löytyy vaikka mitä nähtävää. Näen tämän mahdollisuutena. Vuosien saatossa on tullut matkusteltua ihan tarpeeksi ulkomailla ja varmaan tulee vielä tulevaisuudessakin, joten on mielenkiintoista vaihteeksi viettää kesää näin."

Leena Hellfors, Fondian toimitusjohtaja

– Vietämme kesää tänä vuonna kotimaassa. Perinteisesti meillä on ollut tapana olla pari viikkoa ulkomailla, mutta se jätetään sitten syksyyn tai talveen koronatilanteen mukaan. Vietämme nyt hetken kesästä Hangossa lomaillen, mutta muuten olemme joko kotonamme Espoossa tai sukujemme mökeillä urheillen ja leväten.

– Kesäämme ja lomailuumme kuuluu yleensäkin aina monenlainen urheilu, kuten juoksu ja pallopelit. Lisäksi uutena yhteisenä harrastuksena on maastopyöräily. Sain mieheltäni koronan aikana lahjaksi täysjoustoisen sähkömaastopyörän ja sen kanssa on nyt harjoiteltu ajamista metsäpoluilla ja kallioilla.

– Ravustus kuuluu aina oleellisena osana kesäämme ja rapukauden alkaessa vietämme aina aikaa äitini synnyinseudulla Sääksmäellä Mallasveden rannalla veneillen ja ravustaen. Loppukesä meneekin sitten hyvin perinteisesti omia rapuja syöden ja kesää juhlistaessa yhdessä ystäviemme kesken."

Sebastian Heinrichs, Freskan toimitusjohtaja

– Kun arki on hektistä niin kaipaan luonnosta vastapainoa. Tänä kesänä telttailen suurimman osan lomastani Turunmaan saaristossa eri saarilla. Olen myös viikon Järvi-Suomessa telttailemassa. Siitä tulee hienoa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja