– Luonnon merkitys korostui, kun oli teini-iässä murheita. Silloin kävin monta kertaa päivässä metsässä kävelemässä. Siellä rauhoituin.
Näin suhdettaan luontoon kuvailee Lotta Seppä, joka on toinen Outdoor Food Finland -yrityksen perustajista.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat Erika Helme ja Lotta Seppä perustivat viime syksynä yrityksen, jonka tavoitteena on saada ihmisille lisää tietoutta luonnossa ruokailusta. Asia on ajankohtainen, sillä korona-aika on saanut suomalaiset liikkumaan luonnossa yhä enemmän.
Nuoret naiset ovat opiskelleet kolme vuotta Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelmassa ja heidän on tarkoitus valmistua ensi jouluna. Molemmat ovat tehneet pitkää päivää ruoan parissa hektisissä ympäristöissä ja palautuneet töistä luonnossa.
– Oivalsimme, että elämyksellistä ja maukasta ruokaa voi valmistaa luonnossa! Ajatuksissa alkoi vilistä satoja ideoita retkiruokien mahdollisuuksista ja niitä piti päästä toteuttamaan. Syntyi vuorovaikutteinen Instagram-tili @retkiruokaa, jonka kautta inspiroimme muitakin uudenlaiseen retkiruokailuun.
– Resepteille, ideoille ja tarinoille tuli nopeasti kysyntää myös Instagramin ulkopuolella ja niin syntyi yritys Outdoor Food Finland, jonka tavoitteena on Suomen eräruokakulttuurin kehittäminen.
Luonnossa ruoka on keskiössä
Seppä on pohjoisesta kotoisin, ”metän keskellä kasvanut”. Helme taas on viettänyt lapsuutensa Helsingissä ja ollut partiossa pienestä pitäen. Hänen luontosuhteensa on kasvanut vahvaksi harrastuksen myötä. Hän kokee, että luonnossa voi palautua ja löytää yhteyden omaan itseensä.