Millainen Huuhkajien peli-identiteetin tulisi olla?

3:02

Tulevaisuudentutkija Mika Aaltonen työstää parhaillaan Suomen Palloliiton toimeksiannosta selvitystä siitä, millaiseksi Huuhkajien peli-identiteetin pitäisi lähitulevaisuudessa muovautua.

- Työmme on vasta alussa, mutta on selvää, ettemme voi kopioida pelitavallisesti esimerkiksi huippumaita kuten Espanjaa tai Saksaa, joilla on vahva, oma pelillinen identiteetti. Meidän pitää löytää ne omat pelilliset vahvuutemme, joilla saavutamme joukkueena nykyistä huomattavasti parempia tuloksia, Aaltonen toteaa Tulosruudulle.

- Pelillisiä vaikutteita aiomme ottaa esimerkiksi sellaisilta mailta kuin Hollanti, Belgia, Tanska ja Ruotsi, hän pohtii.

- Meidän on silti viime kädessä löydettävä ennen kaikkea yhtenäinen, suomalainen tapa pelata. Maajoukkueelle on rakennettava tunnistettava ja realistinen pelitapa. Eri valmennuspoluilta tulevien suomalaispelaajien on tiedettävä nykyistä paremmin tulevaisuudessa, miten kentällä toimitaan yhdessä Suomi-paidassa. Nuorisomaajoukkueissa pitää olla selkeä, looginen yhtenäinen pelillinen polku, joka vie lupauksia hiljalleen kohti Huuhkajia, Aaltonen summaa.

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen ja Iranin jalkapallomaajoukkueen fysiikkavalmentaja Mikko Kujala haluavat nähdä tulevaisuudessa ennakkoluulottoman ja kurinalaisen Huuhkajat-ryhmän.

- Pelaajiemme pitäisi olla sinnikkäitä, taktisesti kypsiä, kestäviä ja voimakkaita. Yhtenäisen pelitapamme olisi heijastettava positiivista aggressiivisuutta, jotta voisimme venyä kovempiakin maita vastaan, Malinen tiivistää.

- Pallonhallinta kuuluu nykyfutikseen olennaisena osana, mutta mielestäni Huuhkajien peli-identiteetin tulisi rakentua silti ensisijaisesti tarkkaan puolustustyöskentelyyn ja kontrolloituihin vastahyökkäyksiin - unohtamatta silti pallonhallintajaksoja, Kujala korostaa.

- Iranin maajoukkueelle rakensimme valmennustiimin kanssa peli-identiteetin nimenomaan iranilaispelaajien vahvuuksien mukaan. Päävalmentajamme Carlos Queiroz ymmärsi heti alusta, että kopioimalla muita emme voi venyä huipputuloksiin, Kujala painottaa.

Iran johtaa tällä hetkellä MM-karsintalohkoaan. Maa on vahvasti matkalla kohti Venäjällä ensi vuonna pelattavia MM-kisoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja