Miljoonien arvoinen Ferrarin F1-klassikkoauto seinään – Charles Leclercin uskomaton Monaco-kirous jatkuu

Ferrari-kuski Charles Leclerc julkaisi pahoittelevan viestin rysäytettyään seinään Niki Laudan vuoden 1972 klassikkoautolla. Mediatiedot kertovat, että 312B3-auton arvo pyörii jopa lähes kahdeksassa miljoonassa eurossa.

Leclerc ehti Autosportin mukaan ajaa sunnuntain paraatissa reilut kaksi kierrosta kotikaupunkinsa Monacon katuradalla, kunnes menetti todennäköisesti jarruvian seurauksena auton hallinnan La Rascassen mutkassa.

50-vuotias F1-auto päätyi perä edellä ratamuuriin rikkoen ainakin takasiiven. Paikalla olleiden mukaan Leclerc kertoi jarrupolkimen painuneen lattiaan. Toisessa mutkassa vastaava olisi saattanut olla vaarallisempi.

Saksalaisen RTL:n mukaan Niki Laudan, Clay Regazzonin ja nyt Leclercin rinnalla ajaneen Jacky Ickxin aikoinaan käyttämän auton arvo on noin kuudesta kahdeksaan miljoonaan dollaria (noin 5,7-7,6 miljoonaa euroa). Ranskalaiskuski Jean Alesi tärveli saman auton Monacon radalla vuonna 2021.

Leclerc oli syvästi pahoillaan klassikkoauton telomisesta. Hän julkaisi Twitterissä viestin, johon oli lisännyt aseen hymiön ohimolle. Tapaus jatkoi monacolaisen surkeaa historiaa kotikaupungin radalla. Hän on osallistunut urallaan neljään osakilpailuun pääsemättä kertaakaan ruutulipulle asti.

– Kun luulet, että sinulla on ollut jo kaikki mahdollinen epäonni Monacossa ja menetät jarrut Rascassessa yhdellä maailman ikonisimmista Ferrarin F1-autoista, Leclerc kuvaili tunnelmiaan.

Autosport näki tapauksessa myös ironiaa, sillä juuri 312B3 oli auto, jonka takia Ickx päätti aikoinaan jättää Ferrarin vuoden 1973 Italian GP:n jälkeen sen osoittauduttua epäluotettavaksi.

Myöhemmin Niki Lauda ajoi saman auton kehitysversiolla maailmanmestaruuteen vuonna 1975. Regazzoni oli mukana tuomassa tiimille valmistajien MM-titteliä.

Lue myös:

    Uusimmat