Ex-F1-kuski raivostui Ferrari-tähti Charles Leclercille – koomista keskeytystä edelsi vaarallinen temppu

Ferrarin monacolaiskuljettajan Charles Leclercin Espanjan GP päättyi varsin erikoisella tavalla. Leclercin auto sammui totaalisesti radan viimeisiin mutkiin. Tämän jälkeen Leclerc teki varsin vaarallisen tempun.

Keskeytystä ennen Leclerc kävi kovaa kisaa McLarenin Lando Norrisia vastaan. Norris oli tuolloin kymmenentenä, ja Leclerc haki kiivaasti ohitusta hyväkuntoisilla renkailla.

Kierroksella 36 Leclercin menopeli pysähtyi totaalisesti hidasvauhtiseen mutkaan. Leclercin autosta katosivat virrat, minkä myötä Ferrarin takapyörät menivät lukkoon. Tämä aiheutti pyöräytyksen.

Leclerc yritti tovin ajan käynnistää autoaan. Lopulta auto heräsi uudelleen eloon ja Leclerc jatkoi ajamista.

– Jätkät, jätkät hei. Meidän täytyy pysähtyä. Ennen kuin sain moottorin päälle, avasin turvavyöt. Olen varma, että joku ei ilahdu, jos ajelen ilman niitä, Leclerc viestitti talliradiossa.

Leclerc kertoi talliradiossa siitä, miten hän liikkui jarrutustilanteissa, kun vyöt eivät pitäneet häntä tiukasti normaalissa ajoasennossa.

Lopulta monacolaiskuljettaja kaarsi varikolle. Siellä Ferrari päätti lyödä hanskat tiskiin hänen osaltaan.

Ex-F1-kuljettaja Jolyon Palmer kävi kuitenkin kuumana Leclercille siitä, miten tämä päätti ajaa F1-autoa ilman turvavöitä.

– Tuo on vaarallisinta touhua mitä vain ikinä voit tehdä, Palmer totesi Chequered Flag -podcastissa.

– F1-autolla ei saa ajaa edes varikkosuoralla ilman turvavöitä. Saati että ajat 240 kilometriä tunnissa 19 muun auton kanssa kilpaa.

– Barcelonassa ratavallit eivät ole joka kohdassa hirveän kaukana. Olen varma, että hän ajoi takaisin varikolle mahdollisimman tasaisesti, mutta silti, hän oli kisan keskellä, eikä radalle tuotu edes turva-autoa.

– Pitää kuitenkin muistaa, että auto voi hajota, eikä sitä koskaan tiedä, että minkä syyn takia kuljettaja päätyy seinään. Ja silloin kuski päätyisi täysillä päin ohjauspyörää, Palmer kävi läpi uhkakuvia.

Ferrari ei ole antanut selitystä sille, miksi Leclercin auto sammui kokonaan radanvarteen.

Italialaistallin kuljettajista Sebastian Vettel oli sunnuntain kisan seitsemäs. Voittoon ajoi Mercedeksen Lewis Hamilton.

Lue myös:

    Uusimmat