Miljoonavelat Putin-pankkiin, tuhansittain julisteita yhteiskuvasta ja "jätkämäistä" kettuilua – tällaiset suhteet Macronilla ja Le Penillä on Putiniin

Miljoonavelat Putinin lähipankkiin, tuhansittain julisteita yhteiskuvasta Kremlissä ja “jätkämäistä” kettuilua – tällaiset suhteet Macronilla ja Le Penillä on Putiniin 2:36
Katso, millaiset suhteet Ranskan presidenttiehdokkailla on Putiniin.

Millaiset ovat Ranskan presidentinvaalien kärkiehdokkaiden välit Vladimir Putiniin?

Toimittajakonkari ja tietokirjailija Helena Petäistö on jututtanut molempia Ranskan vaalien pääehdokkaita, eli Emmanuel Macronia ja Marine Le Peniä.

Molemmilla on suhde Venäjän presidentti Vladimir Putiniin, mutta suhteet eroavat merkittävästi.

– Marine Le Penillä on edelleen miljoonavelat Putinin läheiseen pankkiin, jota puolue maksaa kokoajan, Petäistö kertoo.

Petäistö arvioi, että Le Pen on kuitenkin pelannut korttinsa hyvin sodan alettua äärioikeistolaisesta puoluekannastaan huolimatta.

Le Pen ilmoitti lähes välittömästi Venäjän hyökkäyksen alettua, että ukrainalaiset pakolaiset ovat tervetulleita Ranskaan.

– Aiemmin hän on ylpeillyt suhteillaan Putiniin, Petäistö muistuttaa.

Julisteita yhteiskuvista

Petäistö kertoo, että viisi vuotta sitten Putin otti Kremlissä Le Penin komeasti vastaan ja tapaamisessa otettiin paljon valokuvia.

Samaisista kuvista teetettiin tuhansittain julisteita, joita jaettiin Le Penin edustaman äärioikeistolaispuolueen maakunnissa oleviin puoluetoimistoihin.

– Kun sota alkoi, ne tuhottiin kaikki, eikä niitä enää näytetä, Petäistö kertoo.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, millainen on Macronin historia ja nykytilanne Putinin kanssa, johon liittyy muun muassa "jätkämäistä" kettuilua.

Lue myös:

    Uusimmat