Mainos

Miljoonat espanjalaiset surivat murhattua poliitikkoa

Espanjalaiset surivat tänään ETA-järjestön murhaamaa poliitikkoa. Arviolta pari miljoonaa ihmistä osallistui Madridissa baskijärjestön vastaisiin mielenosoituksiin.

Yleensä maan politiikasta erillään pysyttelevä kuningas Juan Carlos päätti murhan jälkeen tehdä poikkeuksen ja ilmaista kuningasperheen surunvalittelut televisiolähetyksessä illalla. Maan pääministeri Jose Maria Aznar on puolestaan vakuuttanut kiihdyttävänsä baskiterrorismin vastaista taistelua ja luvannut lopettaa sen kokonaan.

Espanja pysähtyi aikaisemmin päivällä lähes täysin, kun miljoonat ihmiset kunnioittivat Miguel Angel Blancon muistoa kymmenen minuutin hiljaisuudella ympäri maata. Työt ja liikenne seisahtuivat muistohetken ajaksi, kun työntekijät ja autoilijat tulivat kaduille seisomaan hiljaisuudessa.

ETA:n sissit sieppasivat Espanjan hallitsevan puolueen nuoren poliitikon viime torstaina ja uhkasivat surmata hänet kahden vuorokauden kuluessa, jos hallitus ei suostu järjestön vaatimuksiin. Blanco löydettiin lauantaina tienpenkereeltä lähellä San Sebastianin kaupunkia. Häntä oli ammuttu kahdesti päähän. Blanco vajosi koomaan ja kuoli varhain sunnuntaiaamuna.
(STT-AFP-Reuter)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.