Miljoonasateelta uusi studioalbumi – tasan 29 vuotta debyyttilevyn julkaisun jälkeen

Vuonna 1985 perustettu Miljoonasade-yhtye julkaisee ensimmäisen studioalbumin 16 vuoden tauon jälkeen.

Miljoonasade julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa  19. helmikuuta vuonna 1987. Yhtye julkaisee uuden albuminsa Sähköinen rouva maa päivälleen 29 vuotta myöhemmin, 19. helmikuuta 2016.

Edellinen albumi Siskon luo San Diegoon julkaistiin vuonna 2000.

– Huomenna on juhlapäivä! Vähän jo tänäänkin, toki. Vaikka sen ajan on elänyt, on vaikeaa hahmottaa, että mitä kaikkea 29 vuoden aikana on tapahtunut. Äkkiä se aika on mennyt, laulaja Heikki Salo naurahtaa MTV.fin haastattelussa.

Miljoonasateeseen alkuperäinen kosketinsoittaja Olli Heikkinen jäi pois yhtyeen riveistä, koska syksyllä 2014 Ylellä nähdyn We Want More -ohjelmaformaatin mukainen toimintatapa tuntui hänestä vieraalta.

Heikkisen korvasi muun muassa Johanna Kurkelan kanssa yhteistyötä tehnyt Tomi Aholainen.

– Levyn esituotantovaiheessa treenasimme tosi paljon. Kävin paljon Jyväskylässä ihan vaan treenien vuoksi. Kappaleita on sovitettu paljon. Sovituksiin ei enää juuri koskettu studiossa, Aholainen kertoo.

– 1990-luvun loppupuolella olimme jo hyvin laiska bändi treenaamaan. Uuden levyn lauluja treenasimme enemmän kuin koskaan ja lauluja työstäessä pistimme lauluja enemmän palasiksi kuin ikinä, Salo sanoo.

Heikki Salo kertoo sanoitusten elävän vielä siinä vaiheessa, kun mies on studiokopissa laulamassa omia osuuksiaan.

– Minulle se on kauhean inspiroiva tilanne, kun olen studiossa laulamassa. Siitä on tullut tapa, että se viimeinen rutistus tapahtuu siinä tilanteessa. Se vaatii vähän hermoa, että pystyy tekemään niin, laulaja sanoo.

– Minun kohdallani se on mennyt niin aina. Se on minun tapani kirjoittaa. Teksti elää koko ajan. Se, miten lyriikat syntyvät, vaihtelee suuresti. Tämän levyn tekstien kanssa oli keskivaikeaa. Olen lopputulokseen tyytyväinen.

Miljoonasade keikkailee albumin tiimoilta ympäri Suomea maalis- ja huhtikuussa.

Katso alta Miljoonasateen videohaastattelu torstain Huomenta Suomessa!

Päivän nimi: Miljoonasade 7:59

Lue myös:

    Uusimmat