Mainos

Miljoona lenkkariparia myyntiin tänä vuonna: Adidas valmistaa vaatteita meren muovijätteestä

Vaatejätti Adidas aikoo valmistaa uima-asuja kierrätetyistä kalaverkoista ja muusta merestä nostetusta jätteestä.

Viime vuonna urheiluvaatejätti Adidas kertoi yhdistäneensä voimansa Parley for the Oceans - järjestön kanssa ja toi myyntiin muovijätteesta valmistetut lenkkarit. Marraskuussa myyntiin tuli 7000 paria parinsadan euron lenkkareita. Yhden parin tekemiseen vaaditaan noin 11 muovipulloa.

Kierrätystrendin tosissaan ottava Adidas on vannonut valmistavansa Ultra Boost Uncaged Parley -lenkkareita tämän vuoden loppuun mennessä huikeat miljoona paria. Lopullisena tavoitteena on päästä täysin eroon tuotantoketjun neitseellisestä muovista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nyt Adidas on tuonut markkinoille myös merten muovijätteestä valmistetut uima-asut.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– On mahdollista tehdä yli 1000 uimapukua suuresta kalaverkosta, toteaa yrityksen suunnittelupäällikkö Roger Hahn Dezeen-sivustolla.

Hahn uskoo, että on Adidaksen kaltaisten suurten yritysten vastuulla auttaa suojelemaan meriä. Parley for the Oceans -ympäristöjärjestön perustaja Cyrill Gutsch on samaa mieltä.

– Kukaan ei voi pelastaa meriä yksin. Jokainen meistä voi olla osana ratkaisua, Gutsch sanoi Esquiren mukaan.

Muovijäte on kasvava huolenaihe niin ympäristönsuojelijoille kuin suunnittelijoillekin, jotka ovat luoneet erilaisia muovijätteestä valmistettuja tuotteita kasvattaakseen tietoutta ongelmasta. Myös esimerkiksi newyorkilainen Bionic Yarn -niminen start up -yritys valmistaa vaatteita muovipulloista. Yritys tekee yhteistyötä usean eri vaatebrändin kanssa.

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.