Mainos

Miljardööri sijoittaa 500 miljoonaa dollaria pakolaisten yrityksiin

Sijoittajamiljardööri George Soros aikoo sijoittaa puoli miljardia dollaria maahanmuuttajien ja pakolaisten liiketoimintaan ja erilaisiin tukiyhteisöihin. Investointi on vastaus presidentti Barack Obaman "Call to Action" eli "Kutsu toimeen" -kampanjalle. Kampanjan tarkoitus on houkutella amerikkalaisyrityksiä helpottamaan omilla tavoillaan pakolaiskriisiä.

– Me investoimme start up-yrityksiin, vakiintuneisiin yrityksiin, hankkeisiin joilla on sosiaalista vaikutusta sekä maahanmuuttajien ja pakolaisten itse perustamiin yrityksiin, Soros lausunnossaan.

"Olemme kaikki yhdessä epäonnistuneet"

– Maailma on muuttunut levottomaksi pakotetun muuttoliikkeen aallon myötä, Soros kertoi lausunnossaan Wall Street Journal -lehdelle.

– Kymmenet miljoonat ihmiset ovat liikkeellä, pakenevat kodeistaan ja etsivät parempaa elämää toisesta maasta. Jotkut pakenevat sisällissotaa tai hirmuhallintoa, toiset äärimmäistä köyhyyttä ja heitä houkuttaa mahdollisuus taloudelliseen nousuun itselleen ja perheilleen, Soros kuvaa.

– Me olemme kaikki yhdessä epäonnistuneet hoitamaan tehokkaasti tätä kasvanutta virtaa ja siten olemme lisänneet inhimillistä kärsimystä ja poliittista epävakautta.

Tavoitteena on kannattava bisnes

– Näiden investointien on tarkoitus olla kannattavia. Silti päätavoitteemme on luoda tuotteita ja palveluita jotka todella tukevat maahanmuuttajia ja heitä vastaanottavia yhteisöjä, Soros sanoo. 

George Soros tunnetaan paitsi sijoitusvarallisuudestaan, myös Open Society Foundation -järjestöstään. Nyt hän aikoo työskennellä YK:n pakolaiskomissaarin ja International Rescue Committee -järjestön kanssa yhteistyössä. Järjestöt saavat ohjata investoinnin kohdentamista.

Sorosin päätös tuli vain päivää sen jälkeen kun Yhdysvaltain ja Venäjän neuvottelema Syyria-tulitauko päättyi. Jo samana päivänä nähtiin tuhoisa isku humanitaariseen avustussaattueeseen Syyriassa. Noin 20 ihmistä kuoli ja suuri osa avustusrekoista tuhoutui. 

3:24

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.