Miljardööri Elon Musk selvittää yksinkertaisella konstilla työnhakijan puheiden todenperäisyyden

Tesla-pomo Elon Musk poltti pilveä ja käytti liekinheitintä suorassa lähetyksessä 2:53

Miljardööri Elon Muskilla käyttää yksinkertaista kysymystä selvittääkseen puhuuko työnhakija totta työkokemuksestaan työhaastattelutilanteessa.

Video: Muskin käytöstä on ihmetelty julkisuudessa viime aikoina

Muskin mukaan valehtelun voi selvittää melko yksinkertaisella kysymyksellä ja tarkkailemalla, kuinka työnhakija siihen vastaa, kertoo CNBC.

Kysymys kuuluu: Mitkä ovat olleet vaikeimpia ongelmia, joita olet kohdannut, ja kuinka ratkaisit ne?

Kysymyksen nerokkuus piilee Muskin mielestä siinä, että se paljastaa, millaisessa roolissa työnhakija on ollut aiemmassa työpaikassaan tai projektissaan.

Musk uskoo havaitsevansa heti, oliko työnhakija se, joka todella keksi ongelmaan ratkaisun, eikä vain ollut osa ratkaisun keksinyttä tiimiä.

- Henkilöt, jotka todella ovat ratkaisseet ongelman, tietävät tasan tarkkaan, kuinka he ratkaisivat sen, Musk sanoo.

”He tietävät asiasta jokaisen pikku yksityiskohdan.”

Muskin mukaan ongelmaan ratkaisun todella keksineet ihmiset pystyvät puhumaan syvällisesti kohtaamastaan ongelmasta ja strategioista, joista he käyttivät ratkaistakseen ongelman.

Hyvät ehdokkaat osaavat vastata kysymykseen useilla tasoilla, Musk katsoo.

Sen sijaan teeskentelijät jäävät kiinni siitä, että he pystyvät puhumaan asiasta ”ehkä yhdellä tasolla ja sitten he jumahtavat”, Musk sanoo.

Musk siis tarkkailee, pystyykö työnhakija puhumaan pitkään ja syväluotaavasti kohtaamastaan ongelmasta ja siihen keksimästään ratkaisusta. Jos työnhakija ei tähän pysty, ei Musk usko tämän todella keksineen ratkaisua.

-Kukaan, joka kamppailee vaikean ongelman kanssa, ei koskaan unohda sitä, Musk sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat