Mainos

Miljardien lisäsäästöt vai ei - Orpo ja Sipilä eri linjoilla?

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arvioivat tänään eri tavalla uusien säästöjen tarvetta. Orpo puhui jopa kahden miljardin euron lisäsäästöistä, joita Sipilä puolestaan piti epätodennäköisinä.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo puhui tänään kokoomuksen puoluevaltuustossa Mikkelissä.

Orpo sanoi taloudessa olevan pientä myönteistä kehitystä, mutta samalla hän varoitti jopa 1-2 miljardin euron lisäsäästötarpeesta, jos talous- ja työllisyyskehitys eivät kohene hallituksen kevään puolivälitarkasteluun mennessä.

Pääministeri Juha Sipilä puolestaan totesi keskustan puoluevaltuustossa Torniossa, ettei lisäsäästöjä näillä näkymin tarvita.

- Meillähän on hyvä suunnitelma nyt ja tämän suunnitelman mukaan leikkauksia ei tarvita. Mutta totta on, että taloudessa on epävarmuustekijöitä. Brexitistä (Britannian ero EU:sta) emme vielä tiedä emmekä sen vaikutuksista, joten siinä mielessä tämmöinenkin riski on olemassa, vastasi Sipilä kysymykseen lisäsäästöistä.

Sipilä kuitenkin kielsi erimielisyyden.

- En minä usko, että meillä tässä asiassa mitään eri näkemystä on. Uskon, että tämä nykyinen suunnitelma pitää: varsin positiivisia uutisia tulee nyt taloudesta ja talouskasvusta. Mutta jos se hyytyy, niin sittenhän tilanne muuttuu, arvioi Sipilä.

2:23

Uusia työllisyyskonsteja suunnitellaan kevääksi

Pääministeri paljasti hallituksen suunnittelevan myös uusia työllisyyttä parantavia toimia, joista on määrä päättää hallituskauden puolivälitarkastelussa loppukeväästä.

- Lähden siitä, että kolme asiaa meidän pitää tuossa puoliväliriihessä nimetä kaikkein tärkeimmiksi asioiksi, jotka sitten priorisoidaan ja ehditään tehdä vielä tämän vaalikauden aikana, kertoi Sipilä.

Sen tarkemmin pääministeri ei uusia talous- ja työllisyyskonsteja vielä paljastanut.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.