Miljardibisnes: Näin älypuhelimet muuttavat liikuntatottumuksia!

Vielä muutama vuosi sitten vihko ja kynä olivat tuttu näky tosissaan treenavien salivarustuksessa. Nyt erilaiset mobiiliapplikaatiot ovat suositumpia kuin koskaan.

Hakukonejätti Google on kerännyt jälleen yhteen lukuja kuluneelta vuodelta. Google pitää tarkkaa tilastoa siitä, mitä sen Anroid-laitteille tarkoitetusta sovelluskaupasta Play Storesta ostetaan.

Tämän vuoden ehdottomasti eniten suosiotaan kasvattaneiksi sovelluksiksi nousivat Health and Fitness -kategorian sovellukset.

Applikaatiomarkkinat vastaavat hyvinvointitrendiin

Fitness- ja hyvinvointitrendi on ollut voimakkaassa kasvussa koko vuoden, joten on luonnollista, että terveellisiä elämäntapoja tuetaan erilaisten mobiiliapplikaatioiden avulla.

Googlen tilastojen mukaan suosituin hyvinvointisovellus on MyFitnessPal, joka on saanut alkunsa jo vuonna 2005. Alun perin internetsivustona lanseerattu palvelu on mukautunut mobiiliaikaan ja saavuttanut asemansa suosituimpana fitness-sovelluksena.

Kaikki kolme mobiilijättiä mukana sovelluskilpailussa

Kuluneen vuoden aikana mobiilijätit Google, Apple ja Microsoft ovat kukin lanseeranneet myös omat hyvinvointisovelluksensa. Google Fit, Applen Health ja viimeisimpänä Microsoft Health ovat tehneet älypuhelimista yhä enemmän treeniapureita.

Hyvinvointisovellusten markkinat ovat kaukana nappikaupasta, sillä Mobile Health Economicsin julkaiseman raportin mukaan erilaisia hyvinvointisovelluksia on 100 000. Luku on kaksinkertaistunut viimeisen kahden vuoden aikana.

Raportin mukaan maailmanlaajuisesti hyvinvointisovellusmarkkinoiden arvo on tällä hetkellä noin neljä miljardia dollaria ja se saattaa kasvaa jopa 26 miljardiin dollariin vuoteen 2017 mennessä.

Lue myös Keventäjien artikkeli sopivasta treenisykkeestä!

Lue myös:

    Uusimmat