Miley Cyrus avoimena: Olen välillä hukannut itsetuntoni

Suoraa puhetta -sarjassa kohulaulaja Miley Cyrus puhuu avoimesti urastaan ja oman imagonsa luomisesta.

Suoraa puhetta: naistähdet kertovat -sarjassa Miley Cyrus puhuu elämästään julkisuuden valokeilassa ja vaikeasta itsenäistymisestään.

Curys aloitti uransa jo kaksitoistavuotiaana ja nousi tähteyteen Hannah Montana -sarjan kautta. Viihdealalle lähteminen tapahtui laulajan omasta halusta, mutta aikuistuessaan hän halusi irti menneisyydestä ja jättää luomansa imagon taakseen.

– Minut oli opetettu esiintymään periamerikkalaisena perheentyttönä. Sitten tajusin, että se ei ole enää totta. Ymmärsin, että elämäni ei ole vain pelkkää lehdistötilaisuutta, eikä minun ei ole pakko hymyillä jatkuvasti. Kysyin itseltäni "Mitä mieltä olen oikeasti?", Curys kertoo.

Vapautumisen myötä hänen täytyi myös itsenäistyä.

– Ymmärsin, että osaan huolehtia itsestäni. Halusin omaa tilaa ja olla oma itseni. Minulla kesti kauan tottua yksin olemiseen. Vihasin sitä.

Ristiriita seksuaalisuuden kanssa

Cyrus kasvoi parrasvaloissa nuoresta tytöstä naiseksi, mutta oman seksuaalisuuden kanssa sinuiksi tuleminen aiheutti ristiriitoja. Nuorta laulajaa usein ihaillaan sekä paheksutaan samassa määrin.

– Tuomitsemme usein ihmisiä asioista, joista emme pidä itsessämme, Cyrus pohtii.

– Ihmiset pelkäävät naista, joka uskaltaa olla oma itsensä. Nainen ei saisi laulaa seksistä, mutta jos imagosi ei perustu siihen, et pääse soittolistoille.

Laulana mielestä on myös surullista, että tytöt perustavat itsetuntonsa seksuaalisiin taitoihinsa.

– Seksi on kaunista ja taianomaista, mutta se ei määritä ihmisen arvoa. Ihmisen arvo perustuu itsetuntoon.

Curys neuvoisi nuoria naisia viettämään aikaa yksin, meditoimaan ja tutustumaan itseensä sekä kysymään itseltään "Haluaisitko olla oma ystäväsi?"

– Olen välillä hukannut itsetuntoni. Jos kuuntelee liikaa muita, menettää oman identiteettinsä.

Suoraa puhetta: naistähdet kertovat AVAlla sunnuntaisin klo 22

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja