Mainos

Milanon törmäyksen syy edelleen auki

Eilisen Milanon lentoturman syytä selvitetään edelleen. Selvitystä hidastavat niukat tiedot onnettomuudesta. Turmassa kuoli kolme ja loukkaantui 29.

Italian viranomaiset yrittävät edelleen löytää syitä Milanon eiliseen lentoturmaan.

Tutkimukset ovat nyt keskittyneet pienkonelentäjän viime hetkiin ennen törmäystä Pirellin pilvenpiirtäjään.

Selvittelyä hidastaa se, ettei turmasta tiedetä tarpeeksi.

Kokenut pilotti lensi hyvässä säässä kaupungin yllä mutta aivan liian matalalla. Hän kertoi lennonjohdolle, että laskutelineessä oli vikaa. Lennonjohto ei puuttunut lentokorkeuteen ja tiettävästi kehotti lentäjää pysyttelemään Linaten kentän lähistöllä. Pian radioyhteys katkesi ja kone törmäsi pivenpiirtäjään.

Italialaislehdissä haastatellut lentäjä Luigi Fasulon sukulaiset kiistelevät olisiko kyseessä voinut olla itsemurha.

Lehdissä mietitään myös, olisiko lentäjä saattanut ymmärtää väärin lennonjohdon viestinnän kun tiettävästi eräälle helikopterille oli annettu kehotus lentää kohti keskustaa.

Vielä yksi teoria on, että lentäjä mahdollisesti yrittäessään kammeta laskutelinettä alas käsin, ei yksinkertaisesti olisi nähnyt mihin oli menossa. Vaikka turman syy voi jäädä arvoitukseksi, todennäköistä on että keskustelu Milanon lennonjohdon toiminnasta jälleen viriää.

Kolme ihmistä kuoli ja 29 loukkaantui eilen alkuillasta, kun pienlentokone törmäsi 127-metriseen tornitaloon Milanon keskustassa. Kone osui 32-kerroksisen rakennuksen yläosiin, jossa syttyi tulipalo. Lentokoneen ohjaaja oli ennen törmäystä ilmoittanut lennonjohdolle, että koneen laskutelineessä ja mahdollisesti myös moottorissa oli vikaa.

Kone osui ns. Pirellin torniin, joka on Milanon korkein rakennus. Talossa toimii mm. Lombardian maakuntahallinnon elimiä.

(Huomenta Suomi 19.04.2002)

Tornitalo- ja pilvenpiirtäjäonnettomuudet maailmassa:

- 18.4.2002 pienkone ohjautui 127 metriä korkeaan Pirellin tornitaloon Milanon keskustassa.

- 5.1.2002 Charles Bishop, 15, ohjasi varastetun Cessna-koneen 20-kerroksiseen Bank of American pilvenpiirtäjään Floridan Tampassa. Bishop sai surmansa ja rakennus vaurioitui hieman.

- 11.9.2001 kaksi kaapattua matkustajakonetta ohjattiin World Trade Centerin 417 metriä korkeisiin kaksoistorneihin New Yorkissa. Ainakin 2 800 sai surmansa.

- 28.8.2000 Moskovan Ostankinon tv-torni vaurioitui tulopalossa. Kolme ihmistä kuoli ja Venäjän televisiolähetykset keskeytyivät.

- 2.8.2000 Hongkongin maahanmuuttoviraston rakennuksen 13. kerros syttyi tuleen ja 47 ihmistä sai vammoja.

- 5.1.2000 Philadelphiassa, Pennsylvanian osavaltiossa Yhdysvalloissa syttyi tuleen 32-kerroksinen toimistorakennus. Kukaan ei saanut vammoja.

- 8.12.1997 ainakin 14 ihmistä kuoli tulipalossa, joka raivosi vastavalmistuneen pankin ylimmissä kerroksissa Jakartassa, Indonesiassa.

- 7.4.1997 yhdeksän ihmistä sai surmansa Kowloonin kaupunginosassa sijaitsevan 20-kerroksisen rakennuksen tulipalossa Hongkongissa.

- 23.2.1997 kauppakeskustorni Presidentin kolme kerrosta tuhoutui tulipalossa Bangkokissa, Thaimaassa. Onnettomuudessa sai surmansa 3 ihmistä.

- 21.11.1996 Hongkongin ostoskatu Nathanilla riehui tulipalo, jossa sai surmansa 40 ihmistä ja 81 loukkaantui. -17.1.1996 Lontoon NatVestin 42-kerroksisessa pilvenpiirtäjässä syttyi tulipalo, mutta kukaan ei loukkaantunut.

- 23.11.1995 New Yorkin Empire State Buildingissä syttyi tulipalo, jonka vuoksi evakuoitiin satoja ihmisiä.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.