Milan Jaff raiskasi törkeästi lapsen – vankeutta hieman yli kaksi ja puoli vuotta

Rikospaikassa tänään: Milan Jaff joutui pahoinpidellyksi vankilassa – sai kuumaa vesiöljyä päälleen 1:50
Vankila-aikanaan Jaff on joutunut pahoinpidellyksi. Katso yltä Rikospaikka-ohjelman osio aiheesta.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut katujengipomona pidetyn Milan Jaffin törkeästä lapsenraiskauksesta sekä raiskauksesta yli kahden ja puolen vuoden vankeuteen.

Rikokset tapahtuivat tuomion mukaan vuosina 2019 ja 2020.

Syytteiden mukaan Jaff oli väkivalloin pakottamalla ja uhrin päihtymystä hyväksikäyttämällä sukupuoliyhteydessä 13-vuotiaan lapsen kanssa vuonna 2019. Käräjäoikeus katsoi teon törkeäksi lapsenraiskaukseksi.

Syytteen mukaan lapsi oli tapahtumien aikaan Jaffin asunnolla, koska tarvitsi yöpaikan. Asunnolla oli osan ajasta myös kaksi tuntemattomaksi jäänyttä miestä, joiden seurassa Jaff sekä lapsi käyttivät alkoholia ja kannabista. Seksuaalirikos tapahtui myöhemmin miesten poistuttua paikalta.

Vuonna 2020 Jaff puolestaan raiskasi asunnollaan olleen naisen väkivalloin. Kyse oli eri uhrista. Teon aikana mies muun muassa kuristi uhria kaulalta niin, ettei tämä ollut saada henkeä.

Käräjäoikeus määräsi yhteiseksi rangaistukseksi 2 vuotta ja 8 kuukautta vankeutta. Rangaistusta alensi Jaffin kaksi aiempaa tuomiota Helsingin käräjäoikeudesta ja Itä-Suomen hovioikeudesta.

Aiemmat tuomiot lievensivät merkittävästi

Jo pelkästään törkeästä lapsenraiskauksesta käräjäoikeus olisi tuominnut yksinään 5 ja puoli vuotta vankeutta. Raiskauksesta olisi puolestaan annettu yksinään 2 ja puoli vuotta vankeutta.

Nyt määrätty yhteinen rangaistus on kuitenkin merkittävästi näitä arvioita lievempi, sillä Jaffilla on kontollaan muun muassa aiempi 10 vuoden vankeusrangaistus Helsingin käräjäoikeudessa puidussa katujengirikosjutussa. Hänet on myös tuomittu yli vuoden ehdottomaan vankeuteen toisessa rikosjutussa.

Tänään annettu Helsingin käräjäoikeuden ratkaisu seksuaalirikosjutussa ei ole lainvoimainen, eli siihen voi hakea muutosta hovioikeudesta.

Jaff on kiistänyt molemmat syytteet. Hän kiistää, että 13-vuotias olisi koskaan ollut hänen asunnollaan.

Vuoden 2020 tapahtumien osalta hän kiistää syytteen raiskauksesta, mutta myöntää olleensa asianomistajan kanssa sukupuoliyhteydessä. Jaffin mukaan seksiä harrastettiin yhteisymmärryksessä.

Yksi käräjäoikeuden lautamiehistä oli eri mieltä oikeuden enemmistön kanssa. Hän olisi hylännyt molemmat Jaffille luetut syytteet.

Lue myös:

    Uusimmat