Miksi suomalaiset kammoksuvat personal trainereita?

AVA kysyi lukijoiltaan, löytyykö heiltä kokemuksia personal trainereista. Selvisi, että vastaajat kammoksuvat personal trainereita erityisesti korkean hinnan vuoksi.

AVAn kyselyyn vastanneet suomalaiset kertoivat avoimesti kammoksuvansa personal trainer -palveluiden hintoja. Kyselyyn vastanneet personal trainerin palveluita kokeilleet suomalaiset pitivät kuitenkin pääasiassa saamaansa ohjausta joka pennin arvoisena.

Personal trainereita löytyy nykyään miltei jokaiselta kuntosalilta. Henkilökohtainen kuntovalmentaja on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat jonkun motivoimaan ja tsemppaamaan omaa treenaamista. Personal trainer laatii asiakkaalleen oman kunto-ohjelman, jota seuraamalla on helpompi saavuttaa omia tavoitteita.

"Liian kallista"

Kyselyyn vastanneista 77 prosenttia kertoi, ettei ollut tutustunut personal trainer -palveluihin. Oleellisimmaksi syyksi paljastui henkilökohtaisen kuntovalmentajan korkea hinta ja ennakkoluulot kahdenkeskisiä hetkiä kohtaan.

"Osaan treenata itsekin ilman, että joku huohottaa niskaan."

"Niin kuin moni sanonutkin – liian kallista. Muuten todellakin haluaisin!"

"En tiedä ilmaista sellaista ja siksi en maksa, sillä tiedän itsekin, miten olla ja elää."

"En! Jätin jopa mahdollisuuden käyttämättä pariin ilmaiseen personal trainer -tuntiin. Minua inhottaa ajatus siitä, että joku "kyttää" vieressä, kun minä hikoilen. Ei sovi minulle – varsinkaan, jos se tyyppi on joku kuuma mies."

Miksi personal trainer -palvelut maksavat?

Kautta linjan yli 50 euroa maksavat tapaamiset personal trainerin kanssa tuntuvat suomalaisista tyyriiltä, mutta ammattilainen muistuttaa, ettei summa kilahda suinkaan sellaisenaan personal trainerin tilille.

– Hinta koostuu hyvin pitkälle arvonlisäverosta. Yksityisyrittäjälle se on 24 prosenttia. Se on liki neljäsosa, personal-trainer palveluita tarjoava Juha Jankeri Tsemppari.fi-palvelusta kertoo.

Jankeri muistuttaa, että yhden tunnin personal trainer -tapaamisen ulkopuolella ammattilaiselta kuluu usein aikaa myös suunnitelman laatimiseen ja tapaamisen valmisteluun yllättävän paljon.

– Suunnitellaan tunti, siihen käytetään aikaa. Kartoitetaan, mitä siinä halutaan käydä läpi, sitten treenataan tunti ja tunnin jälkeen analysoidaan, että miten treeni meni ja mitä olisi jatkossa hyvä tehdä, Jankeri listaa.

– Se yksi tunti onkin periaatteessa kolme tuntia karkeasti arvioituna, Jankeri toteaa.

"Kuntosalitreenaaminen ei ole koskaan ollut yhtä hauskaa"

AVAn kyselyyn vastanneista 22 prosenttia kertoi tutustuneensa personal trainerin palveluihin. Kokemukset olivat pääasiassa hyviä.

"Olin kadottanut motivaation ja kiinnostuksen salitreeniin. Otin kuuden kerran setin personal trainerin kanssa. Kuntosalitreenaaminen ei ole koskaan ollut yhtä hauskaa ja olen motivoitunut treenaamaan salilla säännöllisesti kun olen asettanut itselleni tavoitteen ja PT on käynyt kanssani läpi kuinka minun kannattaa treenata."

"Kyllä. Olihan se aika kallista mutta elämä on. Se pitää motivaation hyvin yllä. Hommaan sellaisen joskus uudestaan."

"Olen nyt marraskuun alusta asti käyttänyt personal trainer -palvelua. Ja en kadu yhtään, vaikkakin maksoi paljon. Päätin, että vähennän sitten muusta esimerkiksi herkuista, juhlimisesta ynnä muusta. Paino on tippunut ja motivaatio liikkumiseen on kasvanut. Moni varmasti luulee syövänsä terveellisesti, niin se ei vaan ole. Pt:n avulla laadittu ruokavalio ja treeni on tasapainossa, joten tuloksia näkyy. Suosittelen!"

"Kyllä! Personal trainerin kanssa treenaaminen on turvallista, hauskaa, inspiroivaa ja pitää motivaation yllä. Hän myös jaksaa tsempata yhä parempiin suorituksiin ja auttaa ruokavalion suunnittelussa. Melkein vuosi takana yhteistä taivalta, eikä loppua näy!"

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat