Miksi seksi kumppanin kanssa ei kiinnosta? Asiantuntija kommentoi!

Joskus parisuhteessa saatetaan ajautua sellaiseen tilanteeseen, että petipuuhat kumppanin kanssa ei kiinnosta lainkaan. Seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Ranta kertoo MTV Lifestylelle, mistä tämä saattaa johtua.

Seksuaalinen haluttomuus on monimuotoinen asia, joka voi johtua todella monesta eri asiasta. Seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Ranta muistuttaa, että tällaisessa tilanteessa kannattaa kiinnittää huomiota suhteen laatuun.

– Miten suhde muuten voi? Onko suhteessa koskettelua tai silmiin katsomista, Ranta pyytää pohtimaan.

Seksielämä on yhtä tärkeä asia miehille ja naisille, mutta joskus petipuuhat eivät vaan innosta. Yleensä tämä johtuu siitä, että asiat parisuhteessa eivät ole aivan kohdallaan.

– Puolisolla saattaa olla mielessään kysymyksiä, joka johtaa siihen ettei hän halua harrastaa seksiä.

Seksuaaliterapeutti muistuttaa, että ketään ei kuitenkaan pidä pakottaa harrastamaan seksiä. Ranta myös kertoo, että joskus ihmiset ajattelemalla ajattelevat, että seksi ei voisi vähempää kiinnostaa.

– Tällä tavalla he sulkevat fyysisyyden kokonaan pois, Ranta harmittelee.

Kuinka tilanteen voi sitten korjata?

– Kannattaa hakeutua toisen lähellä. Vuorovaikutus on avain hyvää parisuhteeseen. Tunteiden ja ajatusten jakaminen toisen kanssa on tärkeää. Kumppanin kanssa pitäisi keskustella avoimesti kaikesta, oli asia sitten hyvää tai pahaa, Ranta kertoo.

Heti ei kannata huolestua, jos seksi kumppanin kanssa ei innosta. Liian kauaa tällaisessa seksittömässä suhteessa ei kuitenkaan kannata viihtyä.

– Jos ollaan niin huonossa suhteessa, että seksin harrastaminen ällöttää, niin miksi sitten ollaan yhdessä?

Lue myös:

    Uusimmat