Mainos

Miksi pyykkäystä pidetään naisten työnä? Koskettava mainosvideo kampanjoi tasa-arvoisen kodin puolesta

Kotitöitä pidetään stereotyyppisesti naisten töinä. Uusi mainoskampanja haluaa rikkoa rajoja ja muistuttaa, että kotityöt kuuluvat myös miehille. 

Moni vaimo ja äiti voi varmasti samaistua tähän kolmen yrityksen yhteistyönä syntyneeseen videoon. Tunteikas mainosvideo on osa laajempaa kampanjaa, jonka tarkoituksena on kannustaa kaikkia aviomiehiä ja isejä kohti tasa-arvoisempia koteja.

Video on voittanut palkinnon kansainvälisessä mainoselokuvakilpailussa, mutta todellinen voitto kampanjan perustajien mukaan saavutetaan, jos he onnistuvat videollaan lieventämään stereotypioita ja tasa-arvoistamaan maailmaa.

Stereotypioiden poistaminen olisi todellinen voitto

Kahden minuutin pesuainemainoksessa isoisä leikkii lapsenlapsensa kanssa. Hän katsoo, kuinka hänen tyttärensä palaa töistä kotiin ja alkaa välittömästi suorittaa mitä erilaisempia kotitöitä. Hän muun muassa laittaa ruokaa samaan aikaan, kun yrittää selvittää puhelimen välityksellä työpaikalla sattunutta hätätilannetta.

Samaan aikaan hänen vävypoikansa makaa sohvalla ja katsoo televisiota. Isoisä kiinnittää huomiota tilanteeseen ja pohtii, kuinka ylpeä hän on ahkerasta tyttärestään, joka hoitaa sekä kotityöt että työasiat kunnialla.

Mutta todellisuudessa isoisä tuntee paljon enemmän kuin ylpeyttä.

– Olen niin pahoillani, että sinun täytyy hoitaa kaikki tämä yksin. Anteeksi, että en koskaan kertonut sinulle pienenä kotileikkien yhteydessä, että kotityöt eivät kuulu ainoastaan sinulle, vaan myös miehellesi, isoisä pohtii.  

Tilanteen nähtyään isoisä päättää, että hän haluaa auttaa vaimoaan kotitöissä. Hän myöntää olleensa väärässä kaikki nämä vuodet ja haluaa nyt korjata menneiden vuosiensa virheet. Onko videon tilanne tuttu sinun perheessäsi? 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähde: Today

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja